• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

"Доступні ліки" дистанційно: як отримати

eye

51

13.06.2024 13:30

RSS

Пацієнтам необов’язково щоразу відвідувати лікаря для отримання повторного рецепту на “Доступні ліки”. Перевага електронного рецепту в тому, що його можна отримувати дистанційно, - зазначають у Національній службі здоров'я України.

Для цього завчасно домовтеся зі своїм сімейним лікарем, терапевтом або педіатром дитини про можливість отримати електронний рецепт без повторного візиту.

Погодьте спосіб дистанційного зв’язку та уточніть, у який час краще телефонувати чи писати.

Контролюйте кількість лікарського засобу, який залишається та зв?яжіться із лікарем до того, як ліки закінчаться:

- за 7 днів, якщо попередній рецепт розрахований на 21 і більше днів;

- за 3 дні, якщо ліків у попередньому рецепті менш ніж на 21 день.

Коли лікар випише електронний рецепт, вам надійде СМС з потрібними реквізитами — номером рецепту та кодом підтвердження.

З цим потрібно звернутися в аптеку, яка відпускає ліки за програмою реімбурсації. Зазвичай такі аптеки мають на дверях наліпку "Тут є "Доступні ліки" та "+Інсуліни".

Знайти аптеку з договором із НСЗУ можна через:

1. Контакт-центр НСЗУ за номером 16-77. Оператор підкаже, де найближча аптека, яка має договір та відпускає ліки за необхідним напрямом;

2. Дашборд на сайті НСЗУ: https://cutt.ly/deqODTLZ. У меню зліва оберіть ваш населений пункт та потрібний напрям програми реімбурсації. Дашборд покаже аптеки, які відповідають вашому запиту, з адресами та контактами. Радимо попередньо зателефонувати в аптеку та уточнити, чи є в наявності потрібний вам лікарський засіб;

3. Чат-бот “Спитай Гриця” https://t.me/SpytaiGrytsia_bot. Виконуйте вказівки чат-бота і він підкаже, де найближча аптека.

Докладніше про те, як працює програма реімбурсації можна прочитати у Гіді по програмі “Доступні ліки” для пацієнта за посиланням: https://cutt.ly/Nw3aRn3b.

За інформацією Національної служби здоров'я України

Назад до розділу