• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Можливості для ветеранів, ветеранок та їхніх родин

eye

64

24.09.2024 09:40

RSS

Де отримати психологічну підтримку, хто допоможе здобути нові знання й навички, куди йти, щоб відновитися після важкої травми, — про це і не тільки розповідає Український ветеранський фонд Мінветеранів у традиційній добірці актуальних можливостей та корисної інформації для ветеранів, ветеранок і членів їхніх родин.

Користуйтеся самі та обов?язково поширюйте.

Український ветеранський фонд запрошує долучатися до очної групи підтримки для людей, які переживають втрату рідних і близьких людей, після якої минуло 5 – 6 місяців. Зустрічі відбуватимуться в Києві, на вул. Дегтярівській, 48. Групу проводять сертифіковані психологи відповідно до восьмикрокової програми, розробленої Центром психологічної підтримки для людей, які втратили близьких. Старт групи в жовтні, після набору учасників, зустрічі проходитимуть один раз на два тижні, у суботу, о 12:00. Участь безоплатна. Перед формуванням групи передбачено індивідуальну зустріч / консультацію для знайомства, яка відбувається онлайн та триває годину. Щоб долучитися до групи підтримки, заповніть реєстраційну форму: https://cutt.ly/reRSxskt. Цей проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

На платформі Prometheus доступний курс “Шлях пораненого до прийняття нового себе та повного психосоціального відновлення”. Травми війни стали частиною життя українського суспільства. Поранення розбивають людську цілісність та впливають на відчуття самоцінності. Вони можуть роз’єднати людей і змінити життя, розділивши його на «до» та «після». «Як зміниться моє життя? Чи нормальні такі емоції? Що і хто може допомогти меня прийняти нового себе?», — саме на ці запитання пораненої людини допоможе відповісти цей онлайн-курс. Зареєструватися: https://cutt.ly/LeYgs1dk.

Чинних військових, ветеранів, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих захисників та захисниць запрошують отримати безоплатну ІТ-освіту. У межах соціально-освітньої ініціативи Brave IT від громадської організації “Відважна ІТ освіта” на базі IT CLUSTER Academy впродовж жовтня та листопада заплановано старт навчання за чотирма напрямами: Front-end Web Development, iOS developer, HR та Project Management. Курси підійдуть для людей віком від 17 років. Щоб долучитися до навчання — заповніть реєстраційну анкету, вказавши свої контактні дані та обравши напрям навчання: https://forms.gle/8GiAc42Rio34szuq7. Консультації та додаткова інформація: braveiteducation@gmail.com, +380 63 674 1219.

Ветеранський простір “Серцевір” запрошує на всеукраїнські змагання для ветеранів "Північний форпост", які відбудуться 28–29 вересня у Чернігові. У програмі змагань: жим лежачи на рази, веслування на тренажері, ейрбайк 30 кал, ривок / жим гирі, волейбол сидячи, настільний теніс, кульова стрільба, стрільба із лука (10 залікових пострілів з класичного лука, дистанція 10 м). Проживання та обіди для учасників змагань за рахунок організатора. Реєстрація: https://cutt.ly/KeYbc6sS. Місце проведення повідомлять після реєстрації.

Члени сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин мають право на грошове забезпечення захисників. Юристи Українського ветеранського фонду пояснюють: хто саме із членів сімей захисників може отримати виплату, впродовж якого періоду виплачують кошти, куди і з якими документами необхідно звертатися. Детально — за посиланням: https://cutt.ly/FeYfzXAR.

”Ігри Героїв" — проєкт, який з 2015 допомагає захисникам України у реабілітовуватися після важких травм та ампутацій через адаптивний спорт, запрошує ветеранів приєднуватися до тренувань: безплатно, професійно, з сертифікованим тренером, онлайн чи офлайн, з підтримкою кожного на цьому шляху. Записатися на тренування можна через сайт проєкту: https://www.goh.com.ua/. Або ж напишіть у дірект на сторінку в інстаграмі: https://cutt.ly/5eYdFgwX.

Запрошуємо на відкриття виставки робіт Сергія Герасименка та Артема Слєпухіна. Сергій Герасименко — художник-іконописець, який обрав шлях воїна, а Артем Слєпухін — солдат, який пройшов пекло фронту та полону і занурився в творчість. Коли: 1 жовтня 2024 року о 17:00 в TAUVERS GALLERY international, що в Києві, на вул. Ольгинській, 6.

Система безоплатної правничої допомоги (БПД) — це державна мережа точок доступу до правничої допомоги по всій Україні та канали отримання правничих послуг телефоном і онлайн. Хочете оперативно дізнаватися юридичні новини, читати про успішні судові справи, знати, як захистити свої права, — підпишіться на канал системи БПД у телеграмі: https://t.me/ualegalaid.

У складних ситуаціях звертайтеся на Гарячу лінію кризової підтримки для ветеранів і їхніх родин. Якщо ж потрібна юридична допомога — проконсультуйтеся з юристами Українського ветеранського фонду. Для зручності користування ми створили окрему платформу, за допомогою якої можна сконтактувати з нашими психологами та юристами. На платформі ви знайдете номер телефону цілодобової та безкоштовної Гарячої лінії кризової підтримки, а також інформацію щодо груп підтримки; форму зворотного зв?язку для отримання безоплатних юридичних консультацій — залишайте нам свої питання і наші юристи зв?яжуться з вами та допоможуть. Посилання на платформу: https://hotline.veteranfund.com.ua/. Цей проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

Джерело: Український ветеранський фонд

#офіційно #для_ветеранів

Назад до розділу