• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ ІНФОРМУЄ:

eye

201

Новини

При проведенні  моніторингу за санітарним станом територій населених місць, забезпечення населення питною водою гарантованої якості встановлено, що мають місце  порушення чинного санітарного законодавства, що можуть призвести до погіршення санітарного та епідемічного благополуччя населення, спричинити виникнення та розповсюдження інфекційних хвороб включаючи особливо небезпечні інфекції. Залишається проблемним питання облаштування сміттєзвалищ у відповідності санітарних вимог (облаштування підїздних шляхів із твердим покриттям, наявність шлафбаумів, обвалування сміттєзвалищ, пошарова ізоляція грунтом, обсадження зеленими насадженнями), санітарна очистка територій населених пунктів, облаштування джерел питної води. Практично систематично мають місце стихійні сміттєзвалища, про що свідчать відсутність організації збору та вивозу сміття, а також відсутність схем санітарної очистки в якій містилися б графічні та текстові матеріали, щодо здійснення заходів та обсягів робіт санітарного очищення, систем і методів збирання, зберігання, перевезення та утилізації побутових відходів. Облаштування джерел питного водопостачаня проводиться не у відповідності вимог, не систематично, дизінфекція та очистка проводится стихійно, хаотично, переважно власними силами та силами мешканців населених пунктів. В результаті чого, в ході лабораторного контролю якості питної води проведених в 2016 році 6,1 % досліджених проб водопровідної води не відповідали вимогам по бактеріологічних показниках, колодязної – 67,8%. Міські водогони через недосконалу експлуатацію та тривалий термін служби працюють з перебоями, або подають воду низької якості. Промивка та дезінфекція водопровідних мереж, водопровідних башт проводиться не регулярно. Практично жоден водогін не обладнаний водовимірювальним пристроєм. Виробничий контроль за якістю питної води та відповідальні особи за роботу та експлуатацію водопроводу, практично відсутні. З метою недопущення причин та умов, що можуть призвести до погіршення санепідситуації, Держпродспоживслужба пропонує:
  1. Забезпечити санітарну очистку, благоустрій та озеленення прибудинкових територій, вулиць, парків, скверів, меморіалів та культових споруд, що є на території міста.
  2. Провести контроль за виконанням заходів з санітарної очистки та благоустрою на підприємствах, установах та організаціях, які знаходяться на території міста.
  3. Забезпечити виявлення та ліквідацію стихійних сміттєзвалищ та вжити заходів, направлених на їх попередження.
  4. Впорядкувати місця збору та тимчасового зберігання твердих побутових відходів (майданчики та сміттєзбиральні контейнери).
  5. Вжити заходів щодо приведення в належний санітарний стан прибережних захисних смуг річок та інших водойм.
  6. Визначити перелік та обсяг систем питного водопостачання, що потребують проведення капітального ремонту та забезпечити проведення ремонтних робіт, дезінфекційних заходів,  лабораторного контролю якості питної води, шляхом укладання угод на проведення необхідних робіт та досліджень з ліцензованими установами та акредитованими лабораторіями.
  7. Проведення заходів по знищенню гризунів (суцільна дератизація), проведення дезінсекційних заходів  (комплексу профілактичних і винищувальних заходів для знищення кількості комах: комарів, мух, кліщів, тощо).
  8. Провести санітарну очистку територій кладовищ, забезпечити на їх територіях місця для тимчасового зберігання відходів з встановленням контейнерів.
  9. Забезпечити заходи по утриманню сміттєзвалища: провести зачистку території, провести ущільнення та пересипання відходів ґрунтом, територію обвалувати(частково), обсадити деревами (частково).
 Управління Держпродспоживслужби В Хмільницькому районі

Назад до розділу