• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Що робити якщо Вас затримує поліція?

eye

194

Новини

  1. Запитайте в поліцейського його посаду, звання, ПІБ. Занотуйте дані.
  2. Вимагайте вказати мету та мотиви вашого затримання.
  3. Зателефонуйте на 102 та повідомте таку інформацію (хто, де і точний час затримання) – це допоможе правильно рахувати реальний час затримання.
  4. Повідомте своїх близьких про місце свого перебування, переміщення.
  5. При можливості відео фіксацію.
  6. При потраплянні до органу поліції вимагайте фіксації вашого перебування в Журналі доставлених та затриманих. Якщо вам повідомили, що ви затриманий – то ваш статус має бути «затриманий», а не «доставлений» «відвідувач» чи «запрошений».
  7. Вимагайте повідомлення до Регіонального Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги або ж самі зателефонуйте туди за номером 0-800-213-103 (гаряча лінія, цілодобово) та при необхідності прибуття адвоката.
  8. Вимагайте складання протоколу про адміністративне порушення. Його обов’язкові вимоги:
1) Дата і місце його складання 2) Посада,прізвище, ім’я та по-батькові особи, яка склала протокол 3) Відомості про особу затриманого 4) Час і мотиви затримання
  1. Якщо поліцейський має провести вам особистий огляд і огляд ваших речей – вимагайте запрошення двох понятих, які підтвердять наявність чи відсутність заборонених речей тощо.
  2. Обов’язково ознайомтесь із всіма матеріалами справи перед їх підписом.
Ви МАЄТЕ право додавати свої пояснення, докази, клопотання, заяви, маєте право самі залучати свідків чи понятих. Заріна Маєвська, старший інспектор з особливих доручень з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління забезпечення прав людини Національної поліції України                                                         

Назад до розділу