• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Психологічна реабілітація учасників АТО та їх сімей

eye

226

26.03.2021 10:05

RSS

Психологічна реабілітація - комплекс заходів, що здійснюються з метою збереження, відновлення або компенсації порушених психічних функцій, якостей, особистого та соціального статусу особи, сприяння психосоціальній адаптації до зміненої життєвої ситуації, осмислення досвіду, отриманого в екстремальній ситуації, та застосування його в житті.

Послуги з психологічної реабілітації надаються окремо або в комплексі з іншими оздоровчими, фізкультурно-спортивними, санаторно-курортними, медико-психологічними та соціальними послугами.

Отримувачем послуг з психологічної реабілітації є:

- учасники антитерористичної операції, осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях

- постраждалі учасники Революції Гідності,

- члени сімей загиблих (померлих) таких осіб, якій установлено один із таких статусів:

учасника бойових дій - відповідно до пунктів 19-21 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (далі - Закон);

особи з інвалідністю внаслідок війни - відповідно до пунктів 10-14 частини другої статті 7 Закону;

учасника війни - відповідно до пункту 13 статті 9 Закону;

постраждалого учасника Революції Гідності - відповідно до статті 16-1 Закону;

особи, на яку поширюється чинність Закону, - відповідно до абзаців четвертого - восьмого та чотирнадцятого пункту 1 статті 10 Закону (членів сімей померлих (загиблих) ветерані війни).

До отримувачів послуг належать також дружина (чоловік) особи, зазначеної в абзацах другому - п’ятому цього підпункту.

Оплата послуг із психологічної реабілітації здійснюється відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із психологічної реабілітації.

Реабілітація передбачає надання таких послуг:

? ?психологічна діагностика,

? ?психологічна просвіта та інформування,

? ?консультування, психологічна підтримка та супроводження,

? ?психотерапія,

? ?групова робота.

Для проходження психологічної реабілітації отримувач послуг або його законний представник/представниця звертається до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування), а для діючих військовослужбовців - за місцем перебування (розташування військової частини (підрозділу).

До заяви, складеної в довільній формі, додаються:

? ?копія посвідчення (засвідчена підписом особи), що підтверджує наявність одного із статусів;

? ?копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення, або копія документа про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення;

? ?копія посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності для осіб, які мають статус постраждалого учасника Революції Гідності.

Після надходження від обраного отримувачем послуг реабілітаційного закладу письмового підтвердження щодо готовності надання послуг із психологічної реабілітації та узгодження дати початку її проведення, управління праці та соціального захисту населення, суб’єкт надання послуг та отримувач послуг укладають договір про надання послуг із психологічної реабілітації у трьох примірниках (по одному для кожної сторони).

Тривалість курсу надання послуг із психологічної реабілітації у стаціонарних умовах не перевищує 18 днів.

Витрати на оплату проїзду до суб’єкту надання послуг для проходження психологічної реабілітації та назад відшкодовується отримувачам послуг управлінням на підставі поданих проїзних документів.

 

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу