• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Як покращити навчання дітей з особливими освітніми потребами? – вирішували освітяни

eye

287

13.04.2021 12:00

RSS

13 квітня 2021 року, на базі КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради», проведено онлайн конференцію на тему: «Організація дистанційного навчання для дітей з особливими освітніми потребами».

Участь у конференції взяли:

голова громадської організації захисту та допомоги особам з інвалідністю «Спільний шлях» Тетяна Цюпенко,

асистенти вчителів та вихователів,

вчителі, які працюють в інклюзивних класах,

заступники директорів закладів освіти Хмільницької міської територіальної громади.

Роботу розпочала консультант Центру Аліна Корнійчук, яка зазначила, що, організовуючи дистанційне навчання для осіб з особливими освітніми потребами, варто пам’ятати, що форму, обсяг, структуру, зміст завдань вчителі обирають на власний розсуд , використовуючи різноманітні методи і прийоми навчання.

Вчителям та асистентам вчителів інклюзивних класів слід аналізувати індивідуальну програму розвитку дитини, календарно-тематичне планування, визначити теми для вивчення у дистанційному режимі, розробити тематичні завдання в системі онлайн в межах встановленого навантаження.

Тетяна Цюпенко наголосила, що у дистанційному навчанні батьки і педагоги – партнери, тобто, перша робота відбувається саме з батьками, а вже далі – з дітьми з особливими освітніми потребами.

Своїм досвідом у роботі з дітьми з ООП поділились асистенти учителів Нечипорук І.В. (КЗ «НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія №1), Сергієнко Ю.О. (ЗОШ І-ІІІ ступенів №2), Морозюк В.А. (ЗОШ І-ІІІ ступенів №3), Гребенюк О.М. ( ЗОШ І-ІІІ ступенів №4).

Педагоги надали практичні поради, проаналізували переваги використання сервісів та навчальних платформ, які допомагають організувати дистанційне навчання під час карантину.

Відеоконференція дала відповідь на багато питань: організація навчання для дітей з особливими освітніми потребами; модифікація та адаптація завдань; допомога батьків; роль асистента вчителя під час дистанційного навчання дітей з особливими освітніми потребами.

КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради»

Назад до розділу