• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Хмільничани навчаються у школі адвокації та партисипації

eye

828

14.07.2021 14:27

RSS

Радіємо початку  нової  співпраці з українсько-німецькою програмою підтримки локальних ініціатив Київський діалог та сподіваємося на успішну реалізацію нового проєкту «Розбудова соціального капіталу громадських ініціатив в українських регіонах».  

За результатами конкурсного відбору команда у складі посадовців Хмільницької міської ради та молодіжного руху «UPSTREAM»  взяла участь у першому дводенному занятті Школи адвокації та партисипації.

Навчання проводилося 12-13 липня у заміському комплексі «Батерфляй» за участі таких команд із громад Вінницької області:

-      Хмільницької міської територіальної громади,

-      Літинської селищної громади,

-      Липовецької міської територіальної громади,

-      Барської міської територіальної громади,

-      Студенянської  сільської територіальної громади.

 

На початку заходу учасників навчання привітали: керівниця проєкту Тетяна Лопащук та регіональний координатор проєкту Віталій Дорох.

Дводенний інтенсив був «спекотний», але продуктивний. Програма охоплювала цикл навчальних тем, що дають відповіді на такі актуальні питання як:

·         чому виникають та як вирішуються проблеми у громаді,

·         що таке політика, цикл її створення на локальному рівні,

·         основи проектного менеджменту,

·         участь жителів громади в ухваленні рішень, механізми громадської участі,

·         вивчення потреб громади.

Своїми знаннями з навчальних тем фахово поділилися тренери: Олексій Колесніков, голова Всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення» та Віталій Дорох, голова Ради Хмільницької районної громадської організації «ПРАВО».

Під час навчання та практичної роботи у групах Хмільницька команда занурилася у «море креативності»  та методом брейнстормінгу генерувала проривні ідеї й надзвичайні думки. У результаті командної єдності  «намалювали» спільне бачення можливостей для розвитку молодіжної політики у нашій міській громаді.  

На завершення насиченої дводенної сесії учасники та учасниці курсу отримали ще й домашнє завдання, в основі якого необхідно продуктувати ідеї для майбутніх проєктів.

Під час рефлексії наша команда відзначила, що навчатися було цікаво, надихаюче та інформативно! Отож до наступних занять!

Для довідки:

Проєкт «Розбудова соціального капіталу громадських ініціатив в українських регіонах» реалізується німецькою ГО «Європейський Обмін» та Міжнародним Фондом «Відродження» у партнерстві з регіональними ГО за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.

Проєкт має на меті посилити адвокаційну спроможність громадських ініціатив у Полтавській, запорізькій, Вінницькій, Тернопільській та Волинській областях шляхом проведення тренінгів, отримання досвіду проєктного менеджменту, доступу до мереж експертизи, а також обміну кращими  практиками з інших регіонів і країн.

Київський діалог – це українсько-німецька програма підтримки локальних ініціатив та створення мережі зміно творців для демократичних перетворень в Україні. Київський діалог стартував у 2005 році як формат міжнародних конференцій із суспільних і політичних тем, а у 2014 році став сприяти розвитку громадських ініціатив у регіонах України.

У Вінницькій області реалізацію проєкту координує ГО «ПРАВО».

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу