• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

З Днем Української державності, краяни!

eye

203

28.07.2022 09:05

RSS

Шановна громадо!

Є в нас такі свята, що йдуть із глибин вільної душі України до серця кожного з нас. У ці дні ми відчуваємо ще більшу гордість за свою Батьківщину, яка за Божою волею має тисячолітні державотворчі традиції, свою Конституцію, свою символіку, великих подвижників всіх часів, хоробрих захисників-героїв, борців за державність, єдність, незалежність України.

Від роду й до роду нам передаються у спадок засадничі цінності держави - понад тисячолітня історія українського державотворення, що засвідчується першими згадками про заснування міста Києва, про історичні події часів видатного державотворця князя Київського Володимира, який у 988 році прийняв Християнство як державну монорелігію. Це був європейський цивілізаційний вибір для України і це сприяло піднесенню культури, освіти, писемності.

Державотворчі традиції Київської Русі продовжили, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Литовсько-Руська держава, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава, Карпатська Україна та сучасна Україна.

У День Хрещення Київської Руси-України ми відзначаємо День Української державності.

Це свято нове, але воно в кожному з нас пульсує енергією нескореного народу, який завжди прагнув жити на своїй благодатній Землі.

В усі часи українці гуртом стояли за правду, за волю і непорушність своєї території, всіма силами захищали суверенітет, цілісність і незалежність своєї країни.

Так і нині. Ми разом боронимо свою країну на війні з росією. Всім народом відстоюємо своє право навіки зберегти, шанувати та утверджувати великий спадок державності, мати своє, вільне майбутнє у розквіті кращого життя.

Під єдиним синьо-жовтим прапором свободи ми йдемо шляхом правди до перемоги! Ми назавжди подолаємо ворога!!! Наші воїни – сила! Вони – герої!

А Господь завжди на стороні правди! Він із нами, тому вірою, правдою, нашою працею знову відродиться рідна Україна! Над її чистим небом яскраво зійде сонце миру, а її лани знову зацвітуть колоссям достатку, наповняться світлими барвами нового життя.

З Україною в серці працюймо разом на Перемогу!

Перемога все ближче!

Слава Україні! Героям слава!

З повагою

Міський голова                  Микола ЮРЧИШИН

Назад до розділу