• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Опалювальний сезон: який він буде та як реагувати?

eye

298

29.07.2022 14:05

RSS

Дуже хочеться сподіватися, що опалювальний сезон 2022-2023 років розпочнеться не в умовах війни. Втім, треба бути готовими реагувати на ймовірні ризики того, що населені пункти можуть опинитися в умовах критично низького газопостачання, адже частина родовищ природного газу наразі перебуває на непідконтрольній Україні території і для внутрішніх потреб держави власного видобутку може бути недостатньо. Тому маємо всі разом - влада, установи та населення в межах наявних ресурсів, сил і засобів продумати і мати зрозумілий формат антикризового реагування на можливу проблему.

З цього актуального питання 29 липня в конференц-залі міської ради міський голова Микола Юрчишин провів екстрену нараду за участі керівників відділів та управлінь, старост населених пунктів громади, а також керівників служб та організацій житлово-комунальної інфраструктури.

Під час наради обговорено проєкт Антикризового плану реагування на випадок припинення газопостачання в опалювальному сезоні 2022-2023 років у міській громаді, складений за методичними рекомендаціями обласної військової адміністрації.

Документ містить сукупний аналіз ситуації по громаді, характеристики інженерних мереж, споруд, об’єктів електроенергетики та альтернативної енергетики, їх потужностей, а також прописує компоненти фінансового та інформаційного забезпечення для мінімізації можливих критичних наслідків.

Окремим розділом Антикризового плану деталізовані першочергові заходи профільним відділам міської ради, комунальним підприємствам, медичним установам, закладам освіти, соціального призначення, які треба виконати для мінімізації наслідків можливої надзвичайної ситуації.

Учасники наради висловили свої пропозиції для доповнення проєкту Антикризового плану.

За пропозицією міського голови після цілковитого узагальнення проєкт планується обговорити у ширшому колі керівників підприємств та організацій. Після чого проєкт Плану буде внесено на затвердження міської ради.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю міської ради

 

Назад до розділу