• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Торгівля людьми – це не міф, це реальність!

eye

175

02.08.2022 11:33

RSS

Як попередити потрапляння українців у ситуацію торгівлі людьми та як протидіяти злочинам у цій сфері, обговорили під час засідання "круглого столу", який відбувся 1 серпня у приміщенні Хмільницького бюро правової допомоги (завідувач бюро - Ганна Мариніч).

До діалогу долучилися фахівці служби у справах дітей міської ради (начальник - Юрій Тишкевич), відділу сімейної політики та оздоровлення управління праці та соціального захисту населення (начальник - Павло Демянюк), а також міського центру соціальних служб (директор - Тетяна Войтенко). 

Ганна Мариніч роз’яснила присутнім, що з початком війни в Україні, збільшились ситуації торгівлі людьми щодо жінок, чоловіків та дітей, а також збільшились випадки шахрайства. Усе це становить серйозні ризики у сфері захисту, що пов’язані з торгівлею людьми. Втрата роботи і доходу внаслідок війни, обмежені можливості забезпечити головні потреби внутрішньо переміщених осіб, біженців, і загалом постраждалого від війни населення призводять до зростання ризиків.

Окремо учасники зустрічі обговорили питання налагодження тісної взаємодії усіх, хто відповідає за ті чи інші аспекти роботи з людьми соціально вразливих категорій, які перебувають у зоні підвищеного ризику потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, в тому числі їх офіційного працевлаштування, супроводу у підготовці документів для встановлення статусу постраждалого, оперативного реагування на повідомлення про можливі випадки експлуатації людей.

Підсумовуючи, всі сторони діалогу наголосили на важливості ведення активної інформаційно-роз’яснювальної роботи, особливо із вимушеними переселенцями.

За інформацією Хмільницького бюро правової допомоги 

 

Назад до розділу