• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Готуємося до школи: медогляди дітей і вчителів

eye

156

25.08.2022 13:09

RSS

Коли діти повертаються за парти під час війни, головна умова – безпека всіх учасників навчального процесу. Проте важливо пам’ятати і про ще один вагомий чинник, що сприятиме продуктивному навчанню та ефективному засвоєнню знань, – здоров’я, - зауважують фахівці ВСП «Хмільницький районний відділ ДУ «Вінницький обласний центр контрою та профілактики хвороб МОЗ України».

Отже, першокласники перед зарахуванням до школи повинні пройти комплексний медичний огляд, зокрема й у вузьких спеціалістів.

Перед зарахуванням їхні батьки мають надати медичному працівнику школи дві довідки:

- форма № 086–1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду»

- форма № 063/о «Карта профілактичних щеплень».

Порядок проведення обов’язкових профілактичних щеплень та їхні оптимальні строки закріплені Національним календарем профілактичних щеплень.

Діти, які переходять до наступного навчального класу, обов’язково мають проходити медичний профілактичний огляд раз на рік (до повноліття). Проте можуть робити це незалежно від дати початку навчального року.

У навчальному закладі можуть додатково попросити надати довідку про вакцинацію дитини у випадку, коли такі дані відсутні (наприклад, якщо учню довелося змінити школу). Якщо ж дитина залишається у своїй школі, надайте оновлену довідку про щеплення, якщо ви їх робили останнім часом.

Пам’ятати про здоров’я школяра потрібно незалежно від форми навчання, яку оберуть для нього батьки. Дбайте про дитину і проходьте профілактичні медогляди щороку. Це допоможе вчасно реагувати на можливі проблеми зі здоров’ям

Вчителі мають проходити обов'язкові попередні (до прийняття на роботу) і періодичні медичні огляди.

Обов'язковий профілактичний медичний огляд передбачає:

- загальне обстеження лікарями-спеціалістами (терапевт, дерматовенеролог, отоларинголог, стоматолог та інші (за потреби);

- лабораторне обстеження;

- функціональне обстеження.

Працівники, які без поважних причин не пройшли у встановлений термін обов'язковий медичний огляд у повному обсязі, відсторонюються від роботи і можуть бути притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Профілактичний медичний огляд — один із найбільш ефективних способів дбати про власне здоров’я, попереджати і вчасно лікувати захворювання.

Проходьте щорічні медичні огляди і будьте здорові!

ВСП «Хмільницький районний відділ ДУ «Вінницький обласний центр контрою та профілактики хвороб МОЗ України»

 

Назад до розділу