• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Хмільник проводить Дні сталої енергії

eye

784

26.09.2022 15:44

RSS

Тиждень суцільної уваги приділяємо важливим ініціативам, що популяризують ощадливе ставлення населення Хмільницької громади до споживання енергоресурсів та клімату. – Так ми засвідчуємо відповідальне партнерство в межах Європейської ініціативи «Угода мерів – Схід» і стверджуємо, що енергетичні та природні компоненти планети – неоціненні, значимі, а отже, їх потрібно берегти заради життя та безпечного майбутнього всіх поколінь.

21 вересня 2022 року міський голова Микола Юрчишин видав розпорядження про проведення Днів сталої енергії у Хмільницькій міській територіальній громаді впродовж 26-30 вересня 2022 року.

Планом заходів створено оргкомітет та передбачено проведення різного роду екологічних активностей, спрямованих на покращення у мешканців нашої громади культури енергозбереження та свідомого споживання ресурсів.

Це, зокрема, тематичні презентації, представлення екорозробок моделей, майстер-класи, опитування, покази фільмів і мультфільмів на екологічну тематику, виставки тощо.

Мета Днів сталої енергії - покращення поінформованості жителів громади про сучасні способи ощадного й ефективного використання енергії, залучення відновлюваних джерел енергії в побуті для протидії глобальній зміні клімату.

Ми прагнемо, щоб Дні сталої енергії об’єднали наміри жителів нашої громади і навчили більш ощадливо ставитися до енергоресурсів та клімату.

Запрошуємо хмільничан до участі в екологічних заходах!

 

Для довідки:

Хмільник підтримує європейську ініціативу «Угода мерів – Схід».

Міська рада затвердила План дій сталого енергетичного розвитку та клімату м.Хмільника до 2030 року, що передбачає впровадження місцевих проектів з підвищення енергоефективності, які є загальнонаціональними, міжнародними, глобальними. План погоджено Європейською комісією Угоди мерів.

У громаді щорічно проводяться Дні сталої енергії. Посадовці міської ради беруть участь у навчальних тренінгах, стажувалися в інших містах, які мають більшу практику та досвід впровадження енергетичного менеджменту на рівні муніципалітетів, проведено дослідження витрат енергії (енергоаудит) в школах та інших бюджетних установах.

Хмільницька громада стала переможцем проекту «Енергоефективність у громадах-ІІ», який впроваджується в Україні німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ. У результаті проведено енергоаудити бюджетних будівель.

Проведено реконструкцію будівель із використанням енергозберігаючих технологій та утепленням фасадів, заміною енергоефективного обладнання закладів дошкільної освіти в м. Хмільнику.

По місту встановлені велопарковки для тимчасового зберігання велосипедів біля адміністративних установ для розвитку велосипедного руху.

У липні 2022 року Хмільницька громада була успішно відібрана серед інших громад як учасниця конкурсу на отримання технічної допомоги від Проекту «Угода мерів – Схід». Пакет технічної допомоги, що пропонує Проект для нашого міста включатиме: стартові зустрічі технічних експертів, допомогу в підготовці індивідуальних планів робіт, розробку проектів із енергоефективності, адаптації та пом’якшення до змін клімату для включення їх в базу даних Угоди мерів, організацію зустрічей з інвесторами та донорами, сприяння співпраці з ними, візити експертів Угоди мерів до нас для реалізації проектів.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

 

 

 

 

 

 

Назад до розділу