• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Хмільничани в темі енергозбереження

eye

609

27.09.2022 09:32

RSS

З 26 вересня 2022 року стартував Європейський тиждень сталої енергії (EUSEW). Це найбільший в Європі захід, присвячений ефективному використанню енергії, впровадженню відновлюваних джерел енергії та збереженню клімату. Темою таких заходів в цьому році є «Озеленення та цифровість для енергетичного переходу Європи».

Хмільницька громада також долучилася до європейської ініціативи і з 26 по 30 вересня 2022 року проводить Дні сталої енергії.

Міський голова Микола Юрчишин, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, депутати, виконавчий комітет, структурні підрозділи міської ради, учасники навчально-виховного процесу, молодь, громадські організації, жителі громади, внутрішньо переміщені особи об’єдналися з метою підвищення обізнаності у сфері енергозбереження.

Упродовж цього часу проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо економного ставлення до енергоресурсів, переходу на екологічно чисті джерела енергії, споживання власних джерел енергії.

Такі заходи допомагають спільно усвідомити проблеми ощадливого споживання енергії, зв’язку між енергоспоживанням та зміною клімату, формують енергоефективний світогляд підростаючого покоління, залучають молодь до організаційної діяльності з питань економного використання енергії, і, врешті-решт, допомагають усвідомити необхідність заощадження енергетичних та природних ресурсів країни, що, в першу чергу, пов’язано зі збереженням клімату і життя на Землі.

Міська влада не стоїть осторонь, постійно ведеться моніторинг споживання енергоресурсів бюджетних установ, проводиться термомодернізація бюджетних будівель, заміна вікон, дверей, заміна котлів на більш енергоефективні, сортування сміття, здійснюється озеленення паркових зон, а також в цілому – громади, проводиться очистка водойм, створення фонтанів та інші заходи з енергоефективності.

Такі заходи сприяють поширенню найкращих практик, надихають на нові ідеї та об’єднують задля досягнення завдань ЄС щодо енергетики та цілей, що пов’язані зі зміною клімату.

Метою Днів сталої енергії є, насамперед, підвищення поінформованості нашої громади стосовно сучасних способів ощадного й ефективного використання енергії та ширшого залучення відновлюваних джерел енергії в руслі загальноєвропейської політики протидії глобальній зміні клімату.

Відділ розвитку підприємництва, сфери послуг та енергоменеджменту управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради

Назад до розділу