• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Хмільник приймав найкращі вітання до 660-ліття!

eye

188

28.09.2022 09:33

RSS

Хмільник… Це завжди гостинність, затишок і привітність… Це місто, дороге нашому серцю й близьке усім, хто хоч раз завітав сюди в гості.

У третій декаді вересня Хмільнику виповнилося 660 років! Ми не святкували, але провели ряд об’єднуючих акцій та заходів, що надихають жити, перемагати, любити своє місто та робити його найкращим.

Ювілейний тиждень розпочався з відкриття в Історичному музеї виставки «Хмільнику-660», на якій представлені роботи хмільницьких митців та юних талантів школи мистецтв. Живописні полотна несуть особливу місію – випромінюють добро, творчість і, найперше - любов до рідного міста.

Заклади культури теж неймовірно потішили дітей та молодь майстер-класами, пізнавальними вікторинами, музичними вітаннями, книжково-ілюстративними виставками та іншими святковими заходами.

Особливо чуттєвим акордом душі стала патріотична акція «Хмільник у моєму серці», коли на полотні, обрамленому у вигляді серця, діти написали свої побажання та мрії, виражали велику любов до рідного міста та України.

Акценти на історичні обриси Хмільника, його вікопомні літописи та сучасні хроніки були зроблені на науковій історико-краєзнавчій конференції «Хмільницький край на мапі України», що відбулася 21 вересня 2022 року за участі провідних науковців, істориків, літературознавців, журналістів, краєзнавців та митців.

Вражаюче і незабутньо пролунало відеопривітання і від Молодіжної ради при Хмільницькій раді, а також від найменших вихованців Центру дитячої та юнацької творчості (гурток «Пізнайко»).

З відкритим серцем, що випромінює найглибшу любов до свого міста, виголосили відео-привітання учні ліцеїв і шкіл громади, взявши участь у флешмобі «З Днем народження, рідне місто моє!» та подарували місту прекрасні пісні, вірші, малюнки, презентації, відеоролики та фотоколажі.

Безмежно теплі й щирі вітання презентували й талановиті вихованці Хмільницької школи мистецтв, а також студенти закладів професійно-технічної освіти.

Скарбничку найтепліших віншувань доповнили і громадські організації, релігійні громади, засоби масової інформації, мешканці сіл, які входять до Хмільницької територіальної громади, друзі, партнери, знайомі, усі люди щирого серця.

День народження улюбленого Хмільника об’єднав усіх. Ми відчули себе частинкою великої родини - згуртованої і небайдужої громади.

З впевненістю можна сказати, що любов до рідного міста живе у серці кожного з нас.

Бажаємо Хмільнику миру і процвітання, а кожній родині – затишку, любові та добра!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю міської ради

Назад до розділу