• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Україна-Хмільник-Молдова: вивчаємо міжнародний досвід

eye

427

28.09.2022 09:04

RSS

На запрошення мера молдавського міста Ришкани Віктора Богатька, за партнерства ГО «ЄВРОРЕГІОН «ДНІСТЕР», 20-21 вересня 2022 року Хмільницька громада була представлена на Міжнародній конференції між трьома країнами Молдова-Румунія-Україна у складі делегації з Вінницької області, яку очолив Сергій Татусяк.

Участь у конференції від Хмільницької міської ради взяла заступник начальника управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради Лілія Денисюк.

Учасники конференції дізналися як мешканці Молдови реалізовують різноманітні успішні кейси у своїх громадах завдяки проєкту «LEADER».

Своїм досвідом поділився директор Alexandru Crigan місцевої ініціативної групи «DRUMUL GOSPODARILOR».

Делегація з України оглянула надзвичайно цікавий показовий проєкт соціально-приватного партнерства для дітей з інвалідністю та цілодобового догляду за літніми, лежачими людьми.

Також побачили впроваджений проєкт по облаштуванню місцевого ринку, де свою вирощену продукцію можуть реалізувати місцеві мешканці на пристосованому для цього місці.

На презентації проєкту представники Молдови наголосили, що громади в Україні можуть використовувати досвід молдовських колег для впровадження певних проєктів на своїх територіях.

Досвід цікавий, усі учасники Міжнародної конференції активно обговорювали практичну частину втілення проєкту «LEADER», а це - створення робочих місць, підтримка підприємницької діяльності, розвиток громад.

Щиро дякуємо мерії привітного міста Ришкани за запрошення відвідати місто та ознайомитися з міжнародним досвідом розвитку молдавського міста.

Відділ розвитку сільського господарства управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради

 

Назад до розділу