• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

30 вересня – День усиновлення

eye

166

30.09.2022 14:32

RSS

В останній день вересня Україна відзначає День усиновлення. Це надзвичайно тепле свято людяності та милосердя, яке невипадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

Безумовно сім’я – найбільша цінність та найкраще середовище для зростання та розвитку гармонійної особистості, формування базису для доброботу суспільства та країни. Шлях батьківства не буває легким, це постійна і наполеглива праця, але й найблагородніша місія людини.

Усиновлення – не просте батьківство. Це – велика відповідальність, побудована на милосерді та доброті. Усиновивши чи взявши дитину під опіку, утворивши прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу, батьки стають взірцем людяності та відповідальності.

Станом на 30.09.2022 року на обліку в службі у справах дітей Хмільницької міської ради перебуває 80 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 67 дітей перебуває під опікою (піклуванням), 13 дітей – у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях.

 На місцевому обліку з усиновлення перебуває 13 дітей, які влаштовані до сімейних форм виховання, в сім’ях усиновлювачів на території Хмільницької територіальної громади проживають 15 дітей. За 9 місяців 2022 року 2 дітей, які перебували у  державному дитячому закладі усиновлено іноземними громадянами.

Жодної дитини в державних дитячих закладах станом на 01.10.2022 року немає.

 За рішенням суду усиновлено 2 дитини одним із подружжя (внутрісімейне усиновлення).

На території Хмільницької територіальної громади функціонує 4 дитячих будинки сімейного типу в яких виховується 23 дитини-вихованця та 4 прийомних сім’ї, в них 6 прийомних дітей.

Хочеться зазначити, що на сьогоднішній день процедура усиновлення цифровізувалася.

На порталі «Дія» з 9 вересня запрацювала послуга «Усиновлення: реєстрація кандидатом», завдяки чому українці, які хочуть усиновити дитину, можуть подати заяву онлайн. Загалом подання заяви триває не більше 30 хвилин, а сама послуга безоплатна.

Для більш детальної інформації можна звернутися до служби у справах дітей Хмільницької міської ради  за адресою: м. Хмільник, вул. Пушкіна, 17.

Дякуємо кожній родині, яка відкрила не лише двері своєї домівки, але й своє серце, для дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. Дякуємо Вам за любов до дітей, щоденну невтомну працю, терпіння, за те, що вселяєте у їхні душі віру в добро, виховуєте достойними громадянами України».

Щиро вітаємо усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників. Прийміть доземний уклін та найщиріші слова поваги з нагоди Дня усиновлення. Бажаємо усім родинам міцного здоров’я, мирного неба, взаємної любові та розуміння!

 Служба у справах дітей  Хмільницької міської ради

Назад до розділу