• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Дні сталої енергії-2022: підсумки

eye

493

05.10.2022 15:20

RSS

Дні сталої енергії-2022: підсумки

З 26 по 30 вересня 2022 року Хмільницька громада відповідально долучилася до європейської ініціативи "Угода мерів – Схід" та провела Дні сталої енергії-2022.

У цей період проведено заходи з підвищення обізнаності у сфері енергозбереження та збереження клімату.

Учні ліцеїв активно долучилися до смартмобу «Парасолька для планети», яку оголосила Угода мерів – Схід. Вони висадили дерева, кущі, квіти в дворах, садах, школах, які потребують озеленення, створивши зелену парасольку над своєю громадою.

Також учні намалювали малюнки на тему: «Я бачу світ ЕКОпривітним», «Споживай енергію розумно». В Будинку культури ще триває виставка малюнків, яку всі охочі можуть відвідати.

У ліцеях проведені екологічні уроки на теми збереження енергії, сортування сміття, переходу на відновлювальні джерела енергії, збереження клімату на Землі.

У бібліотеці для дорослих відбулася еко-виставка «Світ, який не повинен загинути». На виставці представлені книги, періодичні видання, інформаційні бази даних про дбайливе ставлення до природи, живих істот, екологічну культуру, поведінку з твердими побутовими відходами, бережне ставлення до світу, що оточує нас. Метою виставки є екологічне виховання дітей, молоді та дорослих.

У Будинку культури та центрі дитячої та юнацької творчості відбулися майстер-класи з виготовлення паперових вітрячків «Сила вітру – невичерпне джерело енергії». На заняттях діти не тільки вчилися виготовляти вітрячки, а й дізналися про відновлювані джерела енергії – енергію Сонця, вітру, гідроенергію, природну теплову енергію тощо.

Також відділом інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю міської ради проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота як підготуватись до опалювального сезону, як зберегти тепло в наших домівках, як ощадливо ставитися до паливно-енергетичних ресурсів.

Такі заходи допомагають спільно усвідомити проблеми ощадливого споживання енергії, зв’язку між енергоспоживанням та зміною клімату, формують енергоефективний світогляд підростаючого покоління, залучають молодь до організаційної діяльності з питань економного використання енергії та допомагають усвідомити необхідність заощадження енергетичних та природних ресурсів країни, що, в першу чергу, пов’язано зі збереженням клімату та життя на Землі.

Дякуємо усім, хто долучився до таких заходів. Особлива подяка учням міського ліцею №3, Лозівського ліцею, Центру дитячої та юнацької творчості, організаторам заходів в Будинку культури, Бібліотеці для дорослих та усім, хто брав участь в заходах!

Відділ розвитку підприємництва, сфери послуг та енергоменеджменту управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради

Назад до розділу