• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Військовий пропав безвісти, у полоні чи загинув – що робити ?!

eye

393

07.10.2022 10:11

RSS

До уваги родин захисників України! На жаль, в умовах війни можливі найгірші сценарії і є випадки, коли військові потрапляють у полон, вважаються зниклими безвісти чи такими, що загинули.

Коли це стається, рідні не завжди знають як реагувати, та й у стресовій ситуації непросто зосередити всі свої зусилля у правильному порядку.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими розробив пам’ятку «Дорожня карта «Дії родини у випадках, якщо член родини зарахований до лав ЗСУ (у тому числі ТрО), правоохоронних органів, пропав безвісти, потрапив у полон ч загинув».

Пам’ятка містить рекомендації родинам захисників і захисниць України з питань:

  • Як діяти і куди звертатися в ситуаціях, коли захисник потрапив у полон?
  • Як діяти і куди звертатися в ситуаціях, коли захисник пропав безвісти за особливих обставин або загинув?
  • Який порядок та перелік документів потрібен родині для отримання виплат, інших соціальних пільг, що передбачені державою?

Також у пам’ятці перелічені законодавчі та нормативно-правові акти, що в умовах правового режиму воєнного стану регулюють соціальні і правові відносини між державою та родинами захисників України.

Ми оприлюднили Пам’ятку на нашому вебсайті та рекомендуємо її для прочитання за цим посиланням https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/upload/editor/VNCkTsf9BUL9Yu7.pdf

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу