• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Зміни до Генплану Хмільника - провели фахові консультації

eye

489

21.10.2022 13:27

RSS

Населені пункти – міста, містечка, села не можуть існувати без містобудівної документації. Це, ніби, як «зелене світло» всім галузям територіального розвитку, що зумовлює загальний добробут громади.

Після приєднання до Хмільника довколишніх сіл у результаті реформи аміністративно-територіального устрою, із урахуванням сучасних викликів і безпекових ситуацій в умовах воєнного стану, а також стратегічних напрямків розвитку громади на перспективу набуло актуальності доповнення Генплану Хмільника та внесення змін до його ключових розділів.

Зокрема, необхідно внести зміни в генеральний план міста Хмільник із виконанням розділів «Стратегічна екологічна оцінка», «План зонування території», «Історико-архітектурний опорний план м.Хмільник».

16 вересня 2022 року за відповідні зміни проголосувала Хмільницька міська рада. Відбулися публічні закупівлі, у результаті яких обрано розробника проєкту містобудівної документації. Це - Державне підприємство «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» ім. Ю.М. Білоконя».

Сьогодні, 21 жовтня 2022 року, у конференц-залі Хмільницької міської ради проведено консультації між структурними підрозділами міської ради, депутатами, громадськістю та фахівцями інституту «Діпромісто».

Під час комунікації напрацьовано вихідні дані по таких галузях: житлово-комунальна сфера, транспорт та дорожнє господарство, зв’язок, економічний розвиток, екологія, культурна спадщина, курорт, містобудівна та архітектурна діяльність тощо.

Це інформація доволі об’ємна і потребує аналітичного узагальнення.  Тому проектанти її ретельно систематизують та наповнять даними оновлені розділи Генплану міста.

 

Наголошуємо: на всіх етапах розробки містобудівної документації ми будемо консультуватися з громадою і враховувати аргументовані бачення містян.

Нагадуємо, що на офіційному вебсайті ми вже поінформували  про початок розроблення містобудівної документації та по 8 листопада 2022 року триває прийом пропозицій від громадськості

https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/uk/articles/item/10538/

Очікуємо на активність жителів громади під час підготовки та представлення розділів проєкту Генплану.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю міської ради  

        

   

 

Назад до розділу