• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Субсидії: що зміниться для хмільничан з 1 грудня

eye

1606

26.10.2022 10:18

RSS

З 16 жовтня 2022 року розпочався опалювальний сезон, а з 1 грудня 2022 року впроваджується екстериторіальний принцип призначення житлової субсидії, тож у наших громадян вже виникають питання щодо оформлення субсидій.

Як це зробити?

Домогосподарствам Хмільницької міської ТГ, які уже отримують субсидію, звертатися нікуди не потрібно, нарахування на опалювальний сезон управлінням праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради їм вже проведено.

Одночасно звертаємо увагу, що незважаючи на автоматичне перепризначення житлової субсидії та воєнний стан, у разі зміни складу сім’ї або змін у майновому стані одержувачі житлових субсидій, зобов’язані протягом 30 календарних днів повідомити про ці зміни управління соціального захисту населення.

Куди звертатися щодо оформлення субсидії мешканцям Хмільницької міської громади:

У поданні документів і оформленні субсидії на покриття комунальних платежів поки що нічого не змінилося. Тим, хто планує отримати допомогу на оплату житлово-комунальник послуг вперше, необхідно звернутись за її призначенням та подати:

- заяву про призначення та надання житлової субсидії,

- декларацію про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Мешканці нашої територіальної громади можуть подати документи:

  • поштою або особисто до управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради (відділ прийому громадян «Прозорий офіс з соціальних питань», за адресою : м.Хмільник, 2 пров.Пушкіна, 8);
  • через портал «Дія».

 

Вже з 1 грудня поточного року, документи можна буде подати:

  • особисто або поштою до сервісних центрів Пенсійного фонду України;
  • особисто до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади.

!!! У Хмільницькій міській ТГ повноваження щодо прийому для призначення різних видів державної допомоги, винагород та компенсаційних виплат, житлової субсидії, пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного палива делеговані відділу прийому громадян «Прозорий офіс з соціальних питань», за адресою: м. Хмільник, 2 пров. Пушкіна, 8.

  • до ЦНАПу (відділу прийому громадян «Прозорий офіс з соціальних питань»);
  • прийом документів через портал «Дія»;
  • через вебпортал або мобільний додаток Пенсійного фонду України.

При цьому заяву можна буде подати незалежно від місця реєстрації.

Для отримання допомоги з жовтня 2022 року звернутися можна до 16 грудня 2022 року.

Право на субсидію є у всіх українців, незалежно від того орендуєте ви квартиру чи живете у власній, також за субсидією можуть звертатися внутрішньо переміщені особи (ВПО).

Хто має право на субсидію:

  • Особи, які зареєстровані в будинку / квартирі.
  • Ті , хто не зареєстрований, але фактично проживають у будинку, наприклад орендарі помешкання або ВПО .

Звертаємо увагу, що субсидія не може призначатися одночасно за зареєстрованим місцем проживання та за місцем фактичного проживання.

Звертатися за субсидією можуть ті сім'ї, чия плата за житлово-комунальні послуги більша, ніж визначений для них обов'язковий платіж. Обов’язковий відсоток платежу за ЖКП розраховується індивідуально для кожної сім’ї за чіткою формулою й залежить виключно від доходів сім'ї.

Як перевірити, чи нарахована субсидія?

Інформацію щодо призначення та нарахованого розміру допомоги можна дізнатися в Єдиному державному реєстрі отримувачів житлових субсидій — https://subsidii.ioc.gov.ua, він оновлюється раз на місяць. Для цього потрібно ввести у відповідні поля адресу домогосподарства.

Також зауважуємо, що введення воєнного стану не звільняє споживачів від сплати житлово-комунальних послуг. Наразі оплата споживачів є основним джерелом надходжень підприємств житлово-комунального господарства, що дозволяє здійснювати цим підприємствам виплату заробітної плати працівникам, сплачувати за спожиті енергоносії, закупляти паливно-мастильні матеріали та засоби для знезараження та очистки питної води.

Наголошуємо на необхідності сплачувати за спожиті теплову енергію та відповідні комунальні послуги.

За більш детальними роз’ясненнями, будь ласка, звертайтеся до управління за адресою: 2 провул. Пушкіна, 8 та за тел. (04338) 2-33-72, (04338)-2-21-30.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу