• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Керівникам підприємств – про медогляди працівників

eye

309

28.10.2022 09:41

RSS

Управління Держпраці у Вінницькій області повідомляє:

повноваження з реалізації державної політики у сфері гігієни праці та функції здійснення дозиметричного контролю робочих місць і доз опромінення працівників передано з Державної санітарно-епідемілогічної служби України до Державної служби з питань праці.

 

Згідно з наказом МОЗ України від 21.05.2007 р. №246 затверджений Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій, акти визначення категорії працівників (додаток 1), а також списки працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам, що погоджуються фахівцями відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці України у Вінницькій області.

У зв’язку з тим, що спеціалісти з гігієни праці територіально перебувають у м.Вінниця і знаходження їх в районах не передбачено, для взаємодії з Управлінням Держпраці у Вінницькій області з підприємствами, установами та організаціями Хмільницької міської територіальної громади виконком Хмільницької міської ради, відділ з питань праці управління праці та соціального захисту населення рекомендує керівникам підприємств, товариств та організацій міста усіх форм власності:

з питань проведення медичних оглядів працівників окремих категорій працівників необхідно звертатися до Управління Держпраці у Вінницькій області з заявою для складання акту визначення категорій працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам, та для погодження поіменних списків працівників.

У разі невиконання Порядку проведення медоглядів до керівників можуть бути застосовані заходи адміністративного впливу за невиконання ст.169 Кодексу законів про працю, ст. 17 Закону України «Про охорону праці», ст. 26 «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення».

Виконавчий комітет Хмільницької міської ради

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу