• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Пам'ять серця – пам'ять поколінь

eye

201

03.11.2022 09:56

RSS

Друга Світова війна не має аналогів у світовій історії. Бойові дії велися на 3-х континентах, у 4-х океанах та було залучено 80% населення земної кулі.

У нашій громаді майже не залишилося ветеранів війни. Вони відходять у Вічність, залишаючи нам вічні спомини про їхній героїчний шлях.

Історія вчить нас пам’ятати …

Ми знову переживаємо тривожні часи війни.

Через слово, знання та емоції освітяни прокладають шлях до дитячого серця, щоб юне покоління із вдячністю згадувало воїнів-героїв.

Ось чому щороку учні йдуть до Вічного вогню, щоб вклонитися захисникам, покласти квіти, згадати тих, хто віддав своє життя за нас і білими журавлями полинув за межу Вічності.

28 жовтня, як і щороку, в День визволення України від нацистів, учні ліцею №2 міста Хмільник вшанували пам'ять партизан, які перебували у Чорному лісі та відважно боронили рідний край.

Вихованці ліцею щиро вдячні міському голові Миколі Васильовичу Юрчишину, голові міської організації ветеранів Василю Олександровичу Косенку та директору ліцею Олександру Сергійовичу Марчуку за сприяння і допомогу у проведенні пам’ятної поїздки.

Т. М. Шевченко, керівник зразкового військово-історичного музею ліцею №2 м. Хмільника

Назад до розділу