• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

З добром-для Перемоги: 759 хмільничан отримали продуктові набори

eye

461

04.11.2022 09:03

RSS

Вже четвертий місяць поспіль у Хмільницькій міській територіальній громаді успішно реалізується соціальна ініціатива із забезпечення продуктовими наборами громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, які мешкають у нашій територіальній громаді.

Благодійна акція організована за ініціативи та допомоги Хмільницького міського голови Миколи Юрчишина та народного депутата України Петра Юрчишина з метою підтримки найвразливіших верств населення, які в нинішніх умовах війни опинились у скрутному матеріальному становищі та потребують допомоги та підтримки.

Працівники територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Хмільницької міської ради доставляють благодійні продуктові набори за місцем проживання їх отримувачів. До продуктового набору входить наступне: борошно – 3 кг, олія – 1 шт., мед – 0,77 кг, цукор – 1 кг, крупа ячмінна – 1 кг, крупа перлова – 1 кг, крупа кукурудзяна – 1 кг, горох – 1 кг, макаронні вироби – 1 кг. Крім того, громадянам додатково надається 5 кг борошна пшеничного.

З 28 жовтня по 3 листопада доставлено 28 продуктових наборів та 330 кг борошна пшеничного.

Завдяки благодійній акції загалом 759 осіб отримали продуктові набори та 5390 кг борошна пшеничного. На разі видача продовжується.

Мешканці громади щиро вдячні за чуйність та доброту Хмільницькому міському голові Миколі Юрчишину та народному депутату України Петру Юрчишину, а також депутату Вінницької обласної Ради Руслану Терещуку, фізичним особам-підприємцям Сергію Уманському, Вадиму Нечаю, Олегу Найчуку, Володимиру Стахурському, голові громадської організації «Знай, щоб жити» Денису Зволінському, які долучились до благодійної ініціативи та підтримали співгромадян в тривожну і складну хвилину.

Одночасно інформуємо, що натуральна допомога продуктами харчування надається відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» згідно рішень управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради про надання соціальних послуг.

Для отримання продуктових наборів необхідно звернутися до УПСЗН із заявою про надання соціальних послуг з відповідним пакетом документів:

- копія паспорта та ідентифікаційного коду;

- довідка МСЕК про встановлення групи інвалідності (за наявності);

- довідка про склад сім’ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб;

- довідки про доходи всіх членів сім’ї (у вигляді заробітної плати, доходу від здачі в оренду земельної ділянки тощо, окрім пенсії та соціальних допомог) за один квартал, який передує місяцю, що є попереднім до місяця звернення за допомогою.

Надання соціальної послуги натуральної допомоги у вигляді продуктів харчування можливе у разі, якщо середньомісячний сукупний дохід на одну особу не перевищує двох прожиткових мінімумів для відповідної категорії осіб (з 1 липня 2022 року прожитковий мінімум для осіб, що втратили працездатність, становить 2027 грн.).

Громадяни, які перебувають на обліку в територіальному центрі та не отримали натуральну допомогу в 2022 році, можуть отримати консультацію в управлінні праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради (м. Хмільник, 2 пров. Пушкіна, 8, тел. (04338)22371) або у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Хмільницької міської ради (вул. Пушкіна, 48, тел. (04338)23030).

 

Територіальний центр соціального обслуговування

(надання соціальних послуг) Хмільницької міської ради

Назад до розділу