• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Перевірка місця проживання ВПО: як не втратити допомогу!

eye

218

04.11.2022 10:38

RSS

Починаючи з 31 жовтня, Головне управління Нацсоцслужби у Вінницькій області розпочало перевірки фактичного місця проживання внутрішньо перемішених осіб.

Алгоритм проведення вибіркової перевірки фактичного місця проживання ВПО:

  • Факт проживання/перебування кожної особи з числа переміщених за фактичним місцем вибірково перевіряється посадовими особами територіального органу Національної соціальної сервісної служби України відповідно до інформації, яка була вказана людиною під час реєстрації ВПО.
  • Якщо під час перевірки людини не виявилось вдома, посадова особа Головного управління Нацсоцслужби робить відповідний запис в акті і залишає для такої людини повідомлення про необхідність протягом 10 календарних днів з'явитися до органу соціального захисту для проходження ідентифікації.
  • ВПО протягом 10 календарних днів має прибути до органу соціального захисту населення за місцем перебування на обліку і пройти ідентифікацію (при собі мати документ, що посвідчує особу).

Якщо протягом 10 календарних днів особа не прибула до органу соціального захисту населення і не підтвердила своє місце проживання, то орган соціального захисту населення приймає рішення про припинення надання допомоги на проживання з наступного місяця.

Поновлюється виплата щомісячної державної допомоги ВПО, коли особа, яка має право на таку виплату, стає на облік ВПО за місцем фактичного проживання.

Що потрібно робити при зміні місця перебування ВПО для того, щоб не втратити щомісячну державну допомогу?

ВПО повідомляють про переміщення на інше місце проживання або про повернення до постійного місця проживання орган соціального захисту населення і отримують довідку ВПО із зазначенням актуальної адреси фактичного проживання.

Для продовження виплат особам, які мають на це право, орган соціального захисту населення за новим місцем проживання робить запит до відповідного органу за попереднім місцем проживання.

Якщо Ви проживаєте не за тією адресою, яка зазначена у вашій довідці ВПО, - повідомте про це відповідний орган та замініть довідку.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

З інформацією Головного управління Нацсоцслужби у Вінницькій області

 

Назад до розділу