• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Свічею пам’яті озветься…

eye

202

21.11.2022 09:03

RSS

Неділя… 20 листопада…

У мирний час цього осіннього дня ми б відзначали День громади, підсумовували, що нам разом вдалося зробити вже у статусі більшої території, що ще у недалеких планах треба здійснити разом для добробуту всіх у своїй громаді. Але… цей день став для нас усіх Днем жалоби…

Опівдні жителі громади велелюдно зійшлися на площу перед Будинком культури, щоб востаннє провести шляхом до Вічності свого Героя – лейтенанта Владислава УКРАЇНЦЯ.

Юнак героїчно загинув у перший день війни 24 лютого 2022 року під час прориву на Антонівському мосту в Херсонській області. Після деокупації Херсонщини тіло доблесного воїна було передано до Хмільника, на його малу батьківщину.

Згідно з Указом Президента України від 2 березня 2022 року №94/2022 за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Владиславу Українцю присвоєно звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Зі щирими словами співчуття до рідних та близьких полеглого Героя звернулися:

- заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Сергій Редчик,

- помічник-консультант народного депутата України Петра Юрчишина Андрій Барабан,

- заступник голови Хмільницької районної військової адміністрації Олександр Пузир,

- заступник начальника з морально-психологічного забезпечення - начальник відділу морально-психологічного забезпечення та зв'язків з громадськістю Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Ігор Гончарук.

Сергій Редчик повідомив громаді про те, що хмільничанина Владислава Українця, офіцера Збройних Сил і Героя України було вшановано Хмільницькою міською територіальною громадою у Книзі пошани та пам’яті «Гордість Хмільника» (посмертно). Також пропонується вулицю Кутузова перейменувати на вулицю Українця Владислава.

Після спільної молитви, яку звершив протоієрей Іван Пукас, Героя України Владислава Українця поховали на кладовищі по вулиці Чайковського.

Ну от і все… Навіки обірвалося життя молодого офіцера…

Тепер лиш свічею пам’яті він озветься до кожного з нас… Щоб ми усі не забували якою ціною здобувається перемога.

Пам’ятаймо!

Герої не вмирають!

Героям навіки слава!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю міської ради 

@Фото Андрій Загородній

Назад до розділу