• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Соціальні послуги для дітей і сімей - на майбутнє

eye

193

24.11.2022 09:12

RSS

23 листопада міський голова Микола Юрчишин разом із начальницею Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради Іриною Тимошенко, начальником Служби у справах дітей Хмільницької міської ради Юрієм Тишкевичем, директоркою Хмільницького Міського Центру Соціальних Служб Тетяною Войтенко провів зустріч із координаторкою проєкту СПІЛЬНО. Соціальні послуги Наталією Литвиновою.

Обговорили подальшу співпрацю у межах проєкту для ще більш ефективного надання соціальних послуг, зміцнення системи підтримки вразливих сімей громади.

Проєкт “Спільно. Соціальні послуги” функціонує у чотирьох територіальних громадах Вінницької області:

- Хмільник

- Вінниця

- Погребище

- Жмеринка.

12 жовтня 2022 року підписано Угоду про співпрацю між Хмільницькою міською радою та Міжнародною благодійною організацією "БФ "СОС Дитячі містечка" України.

Проєкт розрахований до 28 лютого 2024 року. Раніше він функціонував у Луганській області. Втім через повномасштабне вторгнення проєкт репрограмували у Вінницькій області.

Дуже добре, що місцева влада відгукнулася, відповідні служби доклали багато зусиль і зараз ми зможемо працювати над поліпшенням інструментів соціальних послуг, – наголосила координаторка проєкту “Спільно. Соціальні послуги” Наталія Литвинова та розповіла про напрямки проєкту.

Це – підтримка дітей та їхніх батьків через дружні простори ,,Точки Спільно", мобільні команди.

Соціальні послуги можна отримати на точці проєкту, яка розташована у Хмільнику за адресою: вул. Пушкіна,17. Тут для хмільничан та внутрішньо переміщених осіб, Дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, родин із дітьми з інвалідністю безкоштовно надають психологічну та соціальну допомоги.

  • Підтримка і розвиток батьківських компетенцій.
  • Підвищення професійної кваліфікації надавачів соцпослуг та членів міжвідомчої взаємодії (тобто команди).
  • Посилення і розвиток потенціалу громади надавати соціальні послуги.

Проєкт #CПІЛЬНОСоціальніПослуги впроваджується Дитячим Фондом ООН UNICEF та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини,@Partnership for Every Child / Кожній дитині, СОС Дитячі Містечка Україна, ГО "Соціальна Синергія", Громадська організація "Дніпровська ліга соціальних працівників", Громадська організація «“Всеукраїнська організація “Клас”».

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради 

Назад до розділу