• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Я хочу, щоб діти пішли до школи! Слово – за батьками і педрадами! – Микола Юрчишин

eye

4135

25.11.2022 13:50

RSS

25 листопада 2022 року міський голова Микола Юрчишин зініціював нараду з директорами закладів освіти громади. Питання №1 – дистанційна чи очна форма навчання в гімназіях і ліцеях?!

«Є запит суспільства (до мене звертаються батьки), які наполягають на необхідності відновити очну форму навчання, з іншої сторони - є батьки, які підтримують дистанційне навчання і вважають, що в умовах війни так буде для дітей безпечніше. Ще є Порядок, яким керуються заклади освіти – вивчається думка батьків і рішення про навчання приймається на педрадах, а не міською радою, виконкомом чи міським головою особисто! – наголосив очільник громади на початку наради.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Андрій Сташко зауважив, що заклади освіти мають комунікувати з батьками, чути і реагувати на їхні потреби та запити, що дозволить ухвалити єдине компромісне рішення в умовах воєнного стану.

Начальник Управління освіти, молоді та спорту міської ради Віталій Оліх зазначив, що підвідомче йому Управління разом із педагогами робить усе належне, щоб діти навчалися і заклади безперебійно працювали навіть в умовах вимкнення світла, зазначивши, що значна частина закладів освіти оснащена (оснащується) генераторами.

Директори закладів освіти розповіли, що з батьками спілкуються і готові приймати рішення з урахуванням переважної думки батьківських комітетів.

На нараді вирішили, що за вихідні (26-27 листопада) освітяни запитають вирішальної думки у батьків щодо зручної для їх дітей форми навчання та на підставі цього 28 листопада ухвалять відповідні рішення на педрадах закладів освіти.

Підсумовуючи розмову, міський голова закликав освітян до відкритого і продуктивного діалогу з батьками, зауваживши про взаємну повагу один до одного, порозуміння, зміцнення знань у дітей та молоді і найперше – безпеку всіх і кожного в умовах складного воєнного часу.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю міської ради

Назад до розділу