• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

ВзаємоДІЄМО для протидії домашньому насильству дітей

eye

321

05.12.2022 13:19

RSS

Щорічно Хмільницька міська територіальна громада в період з 25 листопада по 10 грудня долучається до Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства». В цей період проводяться заходи спрямовані на формування нульової толерантності до домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Одним із показників соціальної зрілості суспільства є ставлення до дітей, адже діти – майбутнє кожної країни. В суспільстві, що орієнтоване на високі загальнолюдські цінності, не можуть бути терпимі прояви жорстокого поводження з дітьми.

2 грудня 2022 року у приміщенні служби у справах дітей міської відбулася зустріч фахівців служби у справах дітей міської ради, управління праці та соціального захисту населення міської ради, міського центру соціальних служб та бюро правової допомоги ради для напрацювання механізму взаємодії різних органів і служб з питань запобігання та протидії насильства щодо дитини. Під час заходу розглянуто проблемні питання у сфері запобігання та протидії домашньому насильству стосовно дітей.

Кожен із представників суб’єктів соціальної роботи доповів про напрямки своєї діяльності в галузі запобігання та протидії насильства над дітьми, обговорили ряд проблемних питань.

Також, завідувач сектору «Хмільницьке бюро правової допомоги» Ганна Мариніч повідомила, що діти, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, мають можливість самостійно звернутися по захист та право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно зі ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Служба у справах дітей Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу