• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Патріотична ялинка та майстерня Святого Миколая для дозвілля юних хмільничан

eye

239

26.12.2022 12:36

RSS

20 грудня у ЦДЮТ Хмільник розпочався тиждень передноворічних заходів для дітей міста та усієї хмільницької громади.

Відкриттю святкової ялинки передували майстер-класи, під час яких діти власноруч виготовляли прикраси на ялинку. А ялинка цьогоріч була незвичайною: діти із педагогами прикрасили її синьо-жовтими птахами, які є символом незламності та нескореності України, а ще гуртківці почепили на гілки зеленої красуні патріотичні листівки зі щирими побажаннями нашим мужнім воїнам-захисникам. Із задоволенням і гордістю фотографувалися вихованці закладу біля «патріотичної ялинки» та загадували бажання на «швидку перемогу і мир в Україні».

Натішившись ялинкою, усі бажаючі швиденько бігли до «майстерні святого Миколая», яку для них відкрили педагоги Центру дитячої та юнацької творчості. А там кожен знаходив собі майстер-клас для душі, адже цілий тиждень у майстернях вирізали, клеїли, шили, ліпили, малювали. Педагоги закладу Лідія Паламарчук та Тетяна Лукащук провели для дітей майстер-класи «Різдвяна зірка» (техніка: об’ємна паперопластика), «Новорічний подарунок»(техніка: паперопластика з елементами аплікації, новорічна композиція «Місяць» (техніка: декоративний дизайн), декоративна картина «Зимовий будинок» (техніка: пластинографія), «Сніговик» (техніка: пласка іграшка), «Зимові мотиви» ( техніка: витинанка) та майстер-клас патріотичний символ року «Кролик»( техніка: м’яка іграшка).

Дружня атмосфера та захоплення творчим процесом допомогли дітям хоч на деякий час відволіктися від суворої реальності. Та були хвилини розчарування і засмучення , коли раз по раз вмикалася сирена і діти змушені були іти в укриття.

Але хіба справжнім маленьким українцям може хтось завадити думати, мріяти, творити? Аж ніяк! І тому, як тільки лунає відбій – поспішають юні умільці знову творити красу своїми руками, творити собі свято, творити нову, вільну, незалежну Україну.

Творити шлях до Перемоги!

 

Юлія Бараболя,

заступник директора ЦДЮТ

Назад до розділу