• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Привітали хмільничанку Марію Литвинюк із 99-річчям

eye

183

28.11.2022 08:43

RSS

99 років для Всесвіту – це маленька крихта у просторі часу, а для людини – майже вічність. За цей час пролітає прекрасне дитинство, роки молодості та наступають літа зрілості. Роки, гідні поваги…

Саме таку чудову дату 24 грудня відзначила жителька Хмільницької громади Литвинюк Марія Яківна.

За дорученням міського голови Миколи Юрчишина поважну довгожительку привітали заступник начальника Управління праці та соціального захисту населення з соціальних питань Людмила Перчук та начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій громадян Управління Елла Цимбалюк.

Гості подякували іменинниці за невтомну працю, життєву стійкість і мудрість, побажали в доброму здоров’ї зустріти 100-річний ювілей, вручили вітальну листівку та квіти.

Життя цієї мудрої та досвідченої жінки наповнене не лише радісними сімейними подіями, але й складними випробуваннями долі, адже їй довелося пережити воєнні лихоліття і труднощі післявоєнної відбудови.

Народилася Марія Яківна 24 грудня (7 грудня) 1923 року. Коли юній дівчині було 18, у 1941 році її насильно вивезли до Німеччини, де вона три роки пережила жахіття концтабору.

Полегшення настало лише тоді, коли її відправили у м.Краків - у ветлікарню. Там Марія знаходилася півроку – допомагала ветлікарям лікувати коней.

По завершенні жахливої війни, молода дівчина повернулася додому – у рідний Хмільник. Згодом Марія Литвинюк вийшла заміж і свій трудовий стаж віддала праці на пошті.

Тихе сімейне життя з коханим чоловіком подарувало їм двох люблячих діток, а вони обдарували онуками та одним правнучком, які огорнули своєю ніжністю, турботою і любов'ю.

Многії літа Вам, Маріє Яківно, міцного здоров’я, бадьорості духу, пошани від людей, турботи від рідних та мирного неба.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу