• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

ВПО можуть оформити субсидію за фактичним місцем проживання

eye

118

05.01.2023 13:35

RSS

Незважаючи на очікування найважчого опалювального сезону за всю сучасну історію країни, українці все ж таки можуть розраховувати на тепло в будинках та державну допомогу на оплату комунальних послуг.

Внутрішньо переміщені особи (ВПО) також мають право отримувати житлову субсидію, навіть якщо вони не зареєстровані у помешканні, в якому проживають. Адже житлову субсидію на оплату житлово-комунальних послуг можна отримувати за місцем фактичного проживання. При цьому договір оренди житла для ВПО не потрібний, а склад домогосподарства вказується у декларації.

Мешканці нашої територіальної громади можуть подати документи:

  • особисто або поштою до сервісних центрів Пенсійного фонду України;
  • особисто до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади;

У Хмільницькій міській ТГ повноваження щодо прийому для призначення різних видів державної допомоги, винагород та компенсаційних виплат, житлової субсидії, пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного палива делеговані відділу прийому громадян «Прозорий офіс з соціальних питань», за адресою : м. Хмільник, 2 пров. Пушкіна, 8.

  • до ЦНАПу (відділу прийому громадян «Прозорий офіс з соціальних питань»);
  • прийом документів через портал «Дія»;
  • через вебпортал або мобільний додаток Пенсійного фонду України.

Які документи потрібні для отримання субсидії?

1.Заява про призначення субсидії (за встановленою формою);

2.Декларація про доходи та витрати (за встановленою формою);

3.Дані про мешканців домогосподарства;

4.Паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП);

5.Довідка про статус ВПО.

 

Звертаємо увагу, що розмір допомоги залежить від вартості житлово-комунальних послуг, якими користується сім'я, та рівня її доходів. При цьому допомога на проживання, що надається ВПО (2000-3000 грн.), не враховується у сукупний дохід при призначенні житлової субсидії.

Дізнатися, чи призначили субсидію та її розмір, можна онлайн, скориставшись порталом subsidii.ioc.gov.ua. Пошук інформації у реєстрі здійснюється за адресою домогосподарства. Після заповнення необхідних даних з’явиться вся інформація про статус заяви на субсидію.

Наголошуємо, що з 1 грудня 2022р. призначення житлових субсидій здійснюється Пенсійним фондом України.

За більш детальними роз’ясненнями, будь ласка, звертайтеся до управління за адресою: 2 провул. Пушкіна, 8 та за тел. (04338) 2-33-72, (04338)-2-21-30.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу