• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

У 2022 році до міської ради надійшло 957 звернень

eye

141

06.01.2023 14:22

RSS

АНАЛІТИЧНА ДОВІДКА

про організацію роботи зі зверненнями громадян у Хмільницькій міській раді за 2022 рік

 

Упродовж 2022 року до Хмільницької міської ради та її виконавчих органів надійшло 957 звернень, що на 62 одиниці більше ніж за відповідний період 2021 року (895).

У структурі звернень домінують заяви, що становлять 99,3 % від загальної кількості звернень.

Найбільш актуальні питання, з якими звертаються громадяни до виконавчих органів Хмільницької міської ради, це:

· питання соціального захисту – 468 одиниць (48,9%);

· на другому місці питання комунального господарства - 162 одиниці або 16,9% від загальної кількості;

· питання аграрної політики і земельних відносин замикають трійку найбільш поширених – 43 одиниці (4,5%);

· забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку – 41 одиниця (4,3 %);

· питання житлової політики - 37 одиниць (3,9 %);

· питання освіти, науки, науково-технічної діяльності та інтелектуальної власності - 30 одиниць (3,1 %);

· питання охорони здоров’я – 19 одиниць (2,0 %);

· питання екології та природних ресурсів – 19 одиниць (2,0 %)

· питання сім’ї, дітей, молоді, ґендерної рівності, фізичної культури і спорту – 16 одиниць (1,7 %).

Питання фінансової, податкової, митної політики, праці і заробітної плати, економічної, цінової, інвестиційної, зовнішньоекономічної, регіональної політики та будівництва, підприємництва, діяльності об’єднань громадян, релігії та міжконфесійних відносин, діяльності органів місцевого самоврядування, питання транспорту та зв’язку, та інші становлять 12,7%.

Переважна кількість питань соціального захисту — це отримання виплат внутрішньо переміщеним особам, надання матеріальної допомоги на лікування, отримання безкоштовних ліків, отримання соціальних виплат, пільг, нарахування субсидій.

Питання комунального господарства – це благоустрій прибудинкових територій, ремонт покрівлі та каналізаційних труб багатоквартирних будинків, прибирання стихійних сміттєзвалищ, проведення ремонтних робіт в багатоквартирних будинках, порушення санітарних норм співжиття, зрізки високорослих та аварійно-небезпечних дерев, самочинного захоплення проїздів загального користування, освітлення міських вулиць, відновлення дорожнього покриття частини доріг тощо.

Найбільш актуальні питання земельних відносин - це вирішення спірних питань щодо земельних ділянок спільного користування, погодження межових знаків, самочинний захват громадянами частини земельних ділянок загального користування.

Домінуючим питанням освіти є надання пільг за навчання у КПНЗ «Хмільницька школа мистецтв» для дітей учасників АТО, ООС та військовослужбовців.

Протягом 2022 року до Хмільницької міської ради та її виконавчих органів надійшло 66 колективних звернень, що становить 6,9 % від усіх звернень. За відповідний період 2021 року надійшло 131 колективне звернення.

Колективні звернення надходили від мешканців Хмільницької ТГ щодо проведення ремонту у багатоквартирних будинках, заміна комунікацій, проведення ремонту доріг, що з’єднують населені пункти, ремонту дорожнього покриття вулиць міста Хмільника, а також сіл Хмільницької територіальної громади, проведення вуличного освітлення вулиць, проживання внутрішньо переміщених осіб, переобладнання школи у с. Кривошиї, можливості відкриття у м. Хмільнику відділення гемодіалізу в КНП «Хмільницької ЦЛ» Хмільницької міської ради.

На особистому прийомі було прийнято 7 звернень, що становило 0,7% від загальної кількості звернень. У 2021 році — 17.

31 одиниця або 3,2% від усіх звернень надійшло від багатодітних сімей та одиноких матерів, інвалідів, учасників війни, учасників бойових дій, дітей війни, ветеранів праці, учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та осіб, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи, пенсіонерів. У 2021 році зареєстровано 127 таких звернень або 14,2%.

У своїх зверненнях вищеназвана категорія громадян піднімають питання нарахування різних видів соціальних допомог, пенсії, порушення строків виплат соціальних допомог, надання матеріальної допомоги, проведення ремонту у багатоквартирних будинках, вартість та якість надання комунальних послуг, ремонту доріг, тощо.

Від органів влади вищого рівня у 2022 році до Хмільницької міської ради та її виконавчих органів надійшло 178 звернень (у 2021 році - 236), а саме:

· Верховна Рада України – 3;

· Урядова «Гаряча лінія» - 165;

· Вінницька обласна військова адміністрація – 10.

За результатами розгляду звернень в 2022 році з них:

- вирішено позитивно – 754;

- надано відповідні роз’яснення – 109 ;

- знаходяться на розгляді до остаточного вирішення – 55 звернень громадян – переважна більшість з них, це питання соціального захисту.

Відомості щодо роботи зі зверненнями громадян систематично оприлюднюються на офіційному веб-сайті Хмільницької міської ради.

Питання роботи зі зверненнями громадян, організації їх особистого прийому знаходиться під постійним контролем керівництва виконкому Хмільницької міської ради.

За інформацією Управління "Центр надання адміністративних послуг" Хмільницької міської ради

Назад до розділу