• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Колектив Центру творчості нагороджено Подякою за підтримку ЗСУ

eye

511

18.01.2023 10:58

RSS

У перші дні нового 2023 року педагоги Центру дитячої та юнацької творчості отримали дуже цінний подарунок – Подяку від командування ЗСУ за самовідданість, патріотизм, небайдужість і підтримку обороноздатності України..

А передувало цій приємній події не один день наполегливої праці як педагогів так і вихованців.

20 березня 2022 року у закладі було розроблено  проєкт «Від благодійності - до волонтерства» за напрямками якого і працював педагогічний колектив разом зі своїми гуртківцями.

У рамках проєкту було проведено більше 50 майстер-класів для дітей внутрішньо-переміщених осіб, неодноразово організовувалися  акції , під час  яких проходив збір подарунків для військових:   продукти, теплі  речі. Разом із смаколиками передавали діти на фронт листівки із побажаннями та обереги, виготовлені під час гурткових занять. Надовго запам’ятається вихованцям і колективу закладу зустріч із раненими бійцями у військовому шпиталі, куди діти та керівники гуртків прийшли із концертною програмою, а по завершенні виступу  провели майстер-клас із виготовлення  «патріотичного птаха» та подарували воїнам смачні домашні пироги і  теплі шкарпетки, пошиті      власноруч.

Юні журналісти та відеографи Центру дитячої та юнацької творчості підготували більше 10  відеосюжетів та репортажів під рубрикою «Хмільник патріотичний», де  розповідали  про роботу і дорослих, і юних волонтерів.

Протягом декількох місяців педагогічний та учнівський колективи   закладу збирали кошти на потреби ЗСУ: проводили виставки-продажі власних робіт, які виготовляли під час майстер-класів,  аукціони , облаштовували креативні фотозони  в міському парку, випікали тістечка та пригощали ними містян, які охоче ділилися своїми заощадженнями , знаючи, що то їх маленький внесок у Велику Перемогу.

Зібрані колективом Центру дитячої та юнацької творчості кошти, були передані через волонтерів міста Хмільника для українських захисників  на вкрай потрібний  автомобіль.

Закінчився перший етап  проєкту, але педагоги  закладу разом з дітьми  продовжують працювати і уже розпочали роботу над плетінням сітки у вільний від навчальних занять час.

Найкраще  виховання  підростаючого покоління – це власний приклад педагога, це коли усі разом, і дорослі, і діти роблять спільну справу, працюють, іноді, понад свої можливості задля Перемоги!

Юлія БАРАБОЛЯ,

заступник директора ЦДЮТ

Назад до розділу