• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Україна соборна. Разом до перемоги!

eye

191

20.01.2023 10:23

RSS

До Дня Соборності України та 105-ої річниці проголошення незалежності Української Народної Республіки в читальному залі КЗ «Бібліотека для дорослих» пройшла година державності «Україно, молюсь за єднання, за соборність святую твою».

В заході взяли участь учнівська молодь та викладачі Державного професійного технічного закладу «Хмільницький аграрний центр»(Вознюк С.В. заступник директора з виховної роботи, Лукашева Л.І. викладачка історії, Бахіна А.В. викладачка історії, громадянської освіти, Стороженко Л.А. вихователька гуртожитку).

Соборність України – це результат тривалої боротьби українського народу за свою свободу та незалежність. Розповідь бібліотекарів доповнив перегляд фільму «Злука. День Соборності України» (з циклу «Перемоги України»).

Перевірили та поповнили свої знання про Україну як державу зі своєю історією, культурою, народними звичаями та традиціями за допомогою гри - вікторини «Як я знаю Україну».

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Разом організували флешмоб «Україна єдина».

Ідея соборності була і залишається національною цінністю українців. А нині вона є ще обов’язковою передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії. Сьогодні Соборність для України – деокупація всіх територій України,захоплених ворогом, відновлення єдності із Донеччиною, Луганщиною та Кримом. Тому звільнення від російського окупанта всіх українських земель є нашою спільною метою.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять захисників, які віддали своє життя за свободу мир і незалежність України.

На розгляд присутніх представлені виставка – присвята «Моя єдина Україна, одна для всіх, як оберіг» та книжкова виставка «Вертаємо своє. Соборність – мета перемоги».

За інформацією КЗ "Бібліотека для дорослих" Хмільницької міської ради  

Назад до розділу