• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Посадовці взяли участь у тренінгу з енергоефективності

eye

206

23.01.2023 11:31

RSS

18-19 січня 2023 року за дорученням міського голови Миколи Юрчишина  фахівці відділу розвитку підприємництва сфери послуг та енергоменеджменту управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради взяли участь у тренінгу «Середньострокове планування та розробка проектних пропозицій», який відбувся  в місті Трускавець в рамках Проекту ЄС «Угода мерів – Схід». Серед учасників тренінгу – Буча, Конотоп, Коростень, Овруч, Славутич, Тетіїв, Фастів, Хмільницьку громаду представляли Оксана Бугаєва та Інна Капелюшна.

Тренінг організували та провели національний експерт «Угоди мерів – Схід» в Україні Оксана Кисіль, технічні експерти – Максим Верещак та Андрій Удовик.

Метою тренінгу є підвищення спроможності органів місцевого самоврядування самостійно розробляти якісні проекти в рамках реалізації Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату (ПДСЕРК) та залучати фінансування на їх реалізацію.

Під час тренінгу учасники ознайомились із презентаціями провідних українських технічних експертів, взяли участь у практичних сесіях та обговорили актуальні питання щодо технічних аспектів впровадження ПДСЕРК.

Пріоритетними проектами Хмільницької громади, в яких закладена кліматична складова, є водовідведення, водопідведення,  очистка водойм. Фахівцями міської ради представлені проекти з адаптації та пом’якшення змін клімату – Будівництво другої лінії напірного колектора та Очистка річки Південний Буг від мулових наносів. Ці проекти подані до бази даних Угоди мерів – Схід для залучення інвестицій.

Учасники тренінгу відвідали Ліцей №2 міста Трускавець, комплексну термомодернізацію якого завершено у 2022 році. Міський голова Трускавецької громади Андрій Кульчинський представив цей демонстраційний проект, поділився досвідом його впровадження.

Такі зустрічі, навчальні тренінги, плани на майбутнє мають позитивний вплив на розвиток та залучення інвестицій у громаду.

Управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради

 

Назад до розділу