• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

29 січня - День пам’яті Героїв Крут

eye

97

29.01.2023 09:05

RSS

105 років тому юні герої Крут зробили майже неможливе ціною власного життя.

29 січня 1918 року відбувся бій під Крутами. Для Українського народу він став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, які успішно боролися проти численного ворога.

Молоді українські хлопці віддали своє життя за свою Батьківщину та на кілька днів  зупинили наступ ворога на Київ.

Крути – місце катувань і розстрілу 27 полонених військових студентів, які заблукали в темряві й повернулися до станції Крути, що на той час була зайнята вже більшовиками. На жаль, за понад сто років у росіян не змінилися способи ведення війни. У сучасному збройному протистоянні армія рф так само несе на окуповані території мародерство, масові вбивства, катування, ґвалтування, викрадення  представників місцевого самоврядування, священиків, журналістів, активістів. Рашизм – це геноцид.

Багато молодих патріотів, як і Герої Крут, зараз зі зброєю в руках крок за кроком наближають нашу перемогу над рашистами. Тоді захисники української незалежності не змогли вистояти в боротьбі з переважними силами агресора. Сьогодні ми маємо завершити їхню вирішальну справу. У нас є професійна, патріотична та вмотивована армія, міжнародна підтримка. І ми знаємо, що поразка у війні з росією означає для українців репресії, Голодомор, депортації та знищення нашої ідентичності.

Сьогодні захищають Україну тисячі українців, які ще вчора були мирними людьми. Щира вдячність усім, хто нині виборює нашу перемогу, право жити у вільній країні на своїй землі.

Попри те, що за 100 років не змінився ні ворог, ні його методи війни, наш обов’язок  завершити цю боротьбу. Бо наше суспільство зробило свій вибір на користь вільного демократичного розвитку власної держави. Й готове цей вибір захищати, кожен на своєму фронті – воєнному, волонтерському, історичному.

Крути стали легендою, символом жертовності та незламності молодого покоління.

Вічна слава й пам'ять Героям усіх часів, які полягли в боях за нашу свободу і мирне майбутнє.

 

З повагою

Міський голова  Микола ЮРЧИШИН

 

Назад до розділу