• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Герої, народжені Майданом

eye

278

17.02.2023 15:16

RSS

20 лютого українці вшановують пам'ять Героїв України, Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за право вільно жити, думати, обирати шлях свого майбутнього.

Вшановуючи пам'ять героїв, вихованці Центру дитячої та юнацької творчості підготували захід «Герої,  народжені Майданом».

Керівник гуртка «Краєзнавство» Таїсія Неймет  розповіла про історичні події, які відбувалися на Майдані, про подвиги  тих, хто був убитий, закатований  за вибір європейських цінностей. Педагог ознайомила усіх присутніх із книгами поетів-земляків, відомих письменників та краєзнавців  Хмільницького краю, які присвятили свої твори та дослідження Великому подвигу синів України, розповіла про  хмільничан, життєва історія яких тісно переплелася із історією Революції Гідності.

Емоційною хвилею та глибиною поетичного слова торкнулася до кожного серця вихованка гуртка «Краєзнавство» Діана Низова, як прочитала уривок з вірша Миколи Дороша «Пробач мені, мамо!».

Продовжився захід переглядом документального фільму «Пам’ятаємо. Небесна сотня».

Після перегляду фільму діти  вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

А на закінчення заходу усі учасники мали змогу ознайомитися з виставкою документальних фотоматеріалів  про Героїв Революції Гідності, а також із дослідженнями юних краєзнавців про ті буремні події.

Кожен із присутніх хотів доторкнутися до артифактів Майдану, відчути  дух патріотизму, мужності, нескореності нашого українського народу.

Віриться, що саме в такі хвилини зароджуються у маленьких дитячих серцях справжні, потужні почуття патріотизму та любові до своєї рідної землі.

Юлія Бараболя, заступник директора ЦДЮТ

 

 

Назад до розділу