• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Поліцейські Хмільника – на варті кібербезпеки школярів

eye

182

02.03.2023 11:57

RSS

28 лютого 2023 року поліцейські Хмільницького районного відділу поліції провели профілактичні уроки з учнями 6-11 класів шкіл міста Хмільник на тему: "Кібернебезпека". – Про це вартові порядку Хмільницької громади поінформували на своїй сторінці у фейсбук.

Під час зустрічей правоохоронці нагадали школярам про потенційну небезпеку в мережі, кібербулінг, суїцидальні та екстремістсьскі групи, секстинг, інтернет-шахрайства.

Також поліцейські повідомили дітям про молодіжну субкультуру, що поширюється в мережі серед підлітків, та пояснили, що це спроба російських пропагандистів провести інформаційно-психологічну операцію та втягнути підлітків у протиправну діяльність з метою дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.

Правоохоронці порадили учням:

- не приєднуватись до різних сумнівних груп в соцмережах, особливо до таких, де необхідно виконати певні завдання;

- негайно повідомляти дорослим про психологічні атаки зі сторони адміністраторів таких груп, адже наслідки спілкування з ними можуть бути непоправними;

- не вступати в конфліктні ситуації;

- не відвідувати місця скупчення молоді;

- не приймати участь в неформальних угрупуваннях.

Поліцейські звертаються до батьків із проханням пильнувати на які сайти заходять діти та чим цікавляться. Якщо ж виявили, що діти відвідують небезпечні ресурси, негайно заблокуйте ці сторінки! Важливо відстежувати контент, яким цікавляться діти та з ким онлайн спілкуються, адже батьки несуть відповідальність за безпеку своїх дітей в інтернеті, - наголошується в дописі.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

За інформацією Хмільницький районний відділ поліції

 

Назад до розділу