• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Без праці людей, без бажання, змін не буде - Микола Юрчишин

eye

829

08.03.2023 12:04

RSS

7 березня 2023 року у конференц-залі міської ради відбулася семінар-нарада з працівниками старостинських округів Хмільницької міської територіальної громади. На заході були присутні старости громади, працівники старостинських округів (діловоди, інспектори), заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Сергій Редчик, Андрій Сташко, керуючий справами виконкому міської ради Сергій Маташ, керівники виконавчих органів міської ради, окремі посадовці, керівники, до яких були питання у старост.

Перед початком роботи міський голова Микола Юрчишин поінформував присутніх про те, що в Управлінні "Центр надання адміністративних послуг" міської ради впроваджено послугу щодо виготовлення паспортів у вигляді ІD-карт та закордонних паспортів громадянам України і відбулося офіційне відкриття «паспортного офісу».

Питання «Про регулювання відносини у сфері надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб в Україні» доповідала Алла Ліпніцька, начальник відділу ведення реєстру територіальної громади управління "Центр надання адміністративних послуг" міської ради.

Доповідач звернула увагу на те, що сьогодні власник житла, звернувшись до органу реєстрації, має право зняти з реєстрації місця проживання осіб, які зареєстровані у його житловому приміщенні і яких він вважає за потрібне «виписати». Для цього власник має надати документи на право власності (якщо є кілька співвласників - заяви від усіх). Ця послуга надається упродовж одного дня.

Щодо витягу з реєстру територіальної громади, то його може отримати особа особисто при зверненні до органу реєстрації (витяг на дітей можуть отримати батьки, які мають дітей до 18 років). Також відтепер, витяг про місце проживання дитини можна оформити за 1 хвилину на порталі Дія.

Для цього необхідно:              

• авторизуватися на порталі Дія;

• у розділі «Послуги» вибрати «Довідки та витяги»;

• обрати послугу «Витяг про місце проживання»;

• вибрати, що хочете отримати витяг для вашої дитини;

• вказати серію та номер свідоцтва про народження дитини.

Важливо, що витяг про місце проживання дитини сформується, якщо інформація про дитину наявна у Реєстрі територіальної громади. Кожен електронний витяг містить унікальний QR-код, відсканувавши який відповідальний фахівець може переконатися у дійсності документа та перевірити інформацію у реєстрах. Раніше, щоб отримати таку «довідку про прописку», потрібно було звертатися до органу реєстрації.

Доповідач відмітила, що законодавством не передбачено проставлення штампу (реєстрація/зняття) після 01 грудня 2021 року, в тому числі на вимогу, в паспорт громадянина України у формі книжечки.

Згідно наказу Мінсоцполітики 17 липня 2019 року № 1106 на сьогодні скасована «довідка про склад сім’ї», натомість видається «довідка про зареєстрованих у житловому  приміщенні/будинку осіб».

Власник (співвласники) житла має право безоплатно отримувати від органу реєстрації інформацію про:

1) осіб, які задекларували або зареєстрували своє місце проживання (перебування) в належному йому (їм) житлі;

2) виправлення, зміну або скасування помилкових даних стосовно особи, внесених до реєстру територіальної громади.

Доступ до інформації про виправлення, зміну чи скасування помилкових даних у відомостях, внесених стосовно особи до реєстру територіальної громади, забезпечується такій особі безоплатно.

Начальник управління містобудування та архітектури, головний архітектор міської ради Олександр Олійник довів до відома інформацію щодо походження назв вулиць у населених пунктах старостинських округів громади. Він звернув увагу на те, у громаді триває процес упорядкування назв вулиць. У сільських населених пунктах нашої громади є вулиці, яких немає у Реєстрі права власності. Крім цього, є певна кількість вулиць обгрунтування назв яких потрібно з’ясувати.

Про актуальні питання електронного декларування присутніх поінформував головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції міської ради Віктор Забарський, який наголосив на необхідності подання електронних декларацій, оскільки на період воєнного стану знято відповідальність саме за прострочення подання декларацій, а не за її неподання взагалі.

Доповідач акцентував увагу на тому, що Національне агентство з питань запобігання корупції доповнило спеціальну функцію «Дані для декларації» в Реєстрі декларацій новими даними для використання при заповненні декларації. Тепер декларанти зможуть додатково отримувати інформацію з різних  державних реєстрів.

Функція «Дані для декларації» наразі дає змогу автоматично отримувати наявну у реєстрах та базах даних інформацію про:

  • об’єкти нерухомості, у тому числі земельні ділянки;
  • об’єкти незавершеного будівництва;
  • транспортні засоби;
  • корпоративні права в товариствах;
  • кінцевого бенефіціарного власника (контролера);
  • доходи (за даними податкової служби);
  • пенсійні та соціальні виплати;
  • спадщину;
  • обтяження рухомого майна.

Віктор Забарський коротко зупився на питанні конфлікту інтересів в роботі старости. Він зауважив, що тема конфлікту актуальна та дуже важлива, адже кожен працівник повинен не тільки встановити наявність у нього конфлікту інтересів, а й здійснити всі необхідні заходи для його врегулювання. Доповідач роз’яснив значення термінів «потенційний конфлікт інтересів» та «реальний конфлікт інтересів», висвітлив питання щодо засобів врегулювання, окреслив алгоритм дій у разі настання конфлікту інтересів та відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері запобігання корупції.

Віктор Забарський повідомив, що він є уповноваженим НАЗК щодо роботи з виявлення фактів колабораційної діяльності на території громади.

Під час заходу до конференц-зали завітали представники Хмільницького об’єднаного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які за дорученням керівника установи Олега Резедента

вручили міському голові Миколі Юрчишину Подяку  за допомогу у підготовці до виконання завдань по захисту територіальної цілісності та зміцнення обороноздатності України.      

Міський голова Микола Юрчишин подякував усім за спільну працю,  яка дасть нам можливість перемогти ворога і отримати таку жадану для усіх перемогу, можливість вільно працювати, сіяти землю, збирати вражаї, дітям ходити до школи.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих українців.

У режимі інформування на актуальні питання старост відповіді надали Галина Києнко, начальник відділу комунальної власності управління житлово-комунального господарства та комунальної власності міської ради; Юрій Підвальнюк, начальник управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради, а також Олександр Зільонко, начальник Хмільницького міськрайонного відділу Філії Державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області.

Учасники заходу мали змогу обмінятися думками, обговорити практичні  питанні, отримати ефективний зворотний зв’язок і рекомендації для швидких, дієвих та раціональних управлінських рішень.

Міський голова Микола Юрчишин зауважив: якщо людина хоче чогось досягти, вона ставить перед собою мету і йде до неї. А це не буває легко, як і будувати нашу громаду. Має бути співпраця усіх, бажання людей, тоді можна знайти вихід із будь-якої ситуації. Якщо ми не будемо брати на себе відповідальність, у нас не буде майбутнього. Ми одна ланка і разом маємо працювати так, щоб у нас було те, про що ми мріємо. Маємо працювати для людей. Якщо є люди, ми зробимо все можливе, щоб було життя у цьому селі. Буде і ФАП, і школа, і садочок. Але мають бути люди – кого підтримувати. Якщо потрібні відповідні програми, ми готові, але якщо люди самі хочуть щось робити.

Кожний староста має провести роботу з людьми і запитати, чого хочуть люди, чи готові вони змінювати свої села і змінюватися самим.

Ціль - це вже є успіх. Та без праці людей, без бажання, змін не буде.

Захід пройшов в атмосфері активного спілкування. Він був досить продуктивним, інформативно насиченим та корисним.

Міський голова Микола Юрчишин подякував учасникам семінар-наради за роботу.

Організаційний відділ Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу