• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Лиш Пам'ять в юне серце мужність прокладає

eye

131

17.03.2023 13:40

RSS

Той незабутній березень 1944 року.

Чи ж можна забути страшне оте лихо,

Воно промовляє, нагадує знов:

Про сльози вдови і підпалені стріхи,

Розтерзане серце і пролиту кров.

Микола Дорош

 

16 березня в читальному залі КЗ «Бібліотека для дорослих» пройшов історичний екскурс «Пам’ятаємо славу і подвиг земляків», в якому взяли участь учні 7 – Б класу ліцею №1 (класний керівник Колісник Тетяна Юріївна).

Роки Другої Світової війни... 18 березня далекого 1944 року. 79 років тому місто Хмільник було звільнено від окупантів. Про ті страшні події в нашому місті, зокрема й про історію свого життя, детально описав Борис Кульчицький в двох книгах «Листи до себе».

На основі книги було знято документальний фільм про Хмільник у роки війни народною аматорською кіностудією «Гіпаніс», режисером Миколою Загороднім. У кадрі говорять самовидці, ті люди, в душах яких війна залишила свої страшні, незабутні спогади. Переглянувши фільм та прослухавши розповідь бібліотекаря, учні відповіли на запитання вікторини. Найактивнішою була Дарія Моторна.

На завершення заходу присутні ознайомилися з матеріалами книжкової виставки «В книжковій пам’яті – миттєвості війни». Ця жахлива сторінка історії України та нашого краю ніколи не зітреться з пам’яті українського народу.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників України, що боронили країну в минулому і зараз обороняють нашу державу від російської агресії.

Слава Україні! Героям слава!

За інформацією комунального закладу "Бібліотека для дорослих" Хмільницької міської ради

Назад до розділу