• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Міста-підписанти Угоди мерів обмінялися кращим досвідом

eye

227

23.03.2023 09:45

RSS

За ініціативи міського голови Миколи Юрчишина, на запрошення Національного експерта «Угоди мерів-Схід» в Україні пані Оксани Кисіль представники Хмільницької громади із робочою поїздкою 21 та 22 березня 2023 року відвідали міста Звягель та Житомир у складі представницької делегації.

У практично-ознайомчому візиті взяли участь:

- начальник управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції Хмільницької міської ради Юрій Підвальнюк;

- в.о. директора КП «Хмільникводоканал» Хмільницької міської ради Володимир Козубський.

Разом із колегами з міст-підписантів Угоди Мерів-Схід (міста Буча, Конотоп, Коростень, Миколаїв, Миргород, Тетіїв, Фастів, Чортків та Житомир) хмільничани ознайомилися з успішним досвідом планування та впровадження енергетичної та кліматичної політики в секторі водопостачання та водовідведення.

У Звягельській громаді представлено успішні проєкти енергоефективності, що вже реалізовані та реалізуються, а також інформовано про проєкти міжнародної технічної допомоги.

У Житомирі дізналися про енергетичну та кліматичну політику міста, систему енергетичного менеджменту та моніторингу енергоспоживання міста у плануванні та впровадженні проєктів у рамках Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату (ПДСЕРК).

КП «Житомирводоканал» презентовано затверджену стратегію розвитку підприємства та впроваджені проєкти. Відвідали об’єкти «Житомирводоканал».

Національний експерт Угоди Мерів пані Оксана Кисіль розповіла, як зміна клімату впливатиме на роботу підприємств з постачання послуги питної води та водовідведення.

Вивчення досвіду міст Звягель та Житомир є дуже корисними для нашої громади для впровадження проєктів з енергоефективності у КП «Хмільникводоканал» та в інших об’єктах критичної інфраструктури.

Дякуємо нашим партнерам - Угоді Мерів-Схід - за можливість обмінятися корисними форматами дієвих господарських рішень, які підсилюють енергетичну та кліматичну політику в галузі водопостачання та водовідведення, а командам міст Звягель та Житомир - за гостинність і привітність.

 

Детальніше:

Угода мерів - Схід (CoM East) - це проєкт, який фінансується Європейським Союзом, націлений на об'єднання місцевих, регіональних та національних органів влади країн Східного партнерства в їх прагненні розвивати регіональну політику на основі принципів сталої енергії, посилення енергетичної безпеки та підтримку глобального руху в боротьбі зі змінами клімату.

Місто Хмільник є членом Всеукраїнського добровільного недержавного об’єднання органів місцевого самоврядування Асоціації “Енергоефективні міста України” та підписантом Угоди Мерів.

Міська рада затвердила План дій сталого енергетичного розвитку та клімату м.Хмільника до 2030 року, що передбачає впровадження місцевих проєктів з підвищення енергоефективності, які є загальнонаціональними, міжнародними, глобальними.

 

Управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції Хмільницької міської ради

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу