• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

43 питання вирішено на засіданні виконкому

eye

527

28.03.2023 15:45

RSS

28 березня 2023 року міський голова Микола Юрчишин провів чергове засідання виконавчого комітету.

У форматі обміну думок та узгодженого обговорення вирішено 43 питання зі сфер розвитку освіти, культури, комунального господарства, соціального захисту населення, захисту прав дитини, а також фінансово-економічні питання.

Першим чином виконком урегулював питання про безоплатне харчування вісьмох дітей із родин захисників України у закладах дошкільної освіти міської громади (батьків звільнено від оплати за харчування на 100% або 50% по 31 грудня 2023 року) та погодив безоплатну передачу зі свого балансу підвісного автоматичного екрану на баланс Управління освіти, молоді та спорту.

12 питань стосувалися соціального захисту населення громади. Ухвалено рішення про фінансування коштом місцевого бюджету одноразових матеріальних допомог, надання соціальних послуг, визначення доцільності призначення опікунів:

  • 43 жителям громади – допомогу для лікування важких захворювань (60,4 тис. грн.) та 4 громадянам – для лікування вкрай складних захворювань (90,0 тис. грн.);
  • 11 громадянам - для лікування за висновками депутатів (34,0 тис. грн.);
  • внутрішньо переміщеній особі - для вирішення складних життєвих ситуацій (500.0 грн.);
  • двом родинам військових, які загинули на війні (по 30,0 тис. грн.);
  • п’ятьом родинам військових, які отримали поранення на війні (42,9 тис. грн.);
  • 102 учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, ядерних аварій та випробувань І та ІІ категорії ( 73,5 тис. грн.);
  • погоджено надання соціальної послуги жительці громади вдома безоплатно у відділенні соціальної допомоги територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міської ради;
  • затверджено подання про доцільність призначення опікуном трьом особам з інвалідністю.

У галузі земельних відносин вирішено створити комісію з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам.

У сфері економічного розвитку громади виконком розглянув хід виконання Програми економічного та соціального розвитку громади за 2022 рік та затвердив рішення комісії з визначення двох переможців Конкурсу підприємницьких ініціатив.

Сім питань були характерні для сфери житлово-комунального господарства. Вирішено:

  • з 15 квітня 2023 року закінчити опалювальний період 2022-2023 років;
  • затвердити на 2023 рік розмір кошторисної зарплати для визначення вартості будівництва об’єктів, що споруджуються коштом місцевого бюджету та коштом комунальних підприємств громади (10 367,00 грн., що відповідає середньому розряду складності робіт 3,8);
  • на підставі звернень громадян та установ, а також матеріалів Комісії дозволити видалення деревонасаджень (аварійних, сухостійних);
  • за заявою громадянина взяти його на квартирний облік на загальних підставах;
  • погодити громадянам тимчасове розміщення будівельних матеріалів до 1 липня 2023 року;
  • затвердити на 2023 рік перелік робіт та розподіл коштів для облаштування місць тимчасового утримання тварин, які не утримуються людиною.

Затверджено план культурно-мистецьких заходів на квітень 2023 року та план роботи виконкому на ІІ квартал 2023 року.

П’ять питань розглянуто в інтересах дітей. Це, зокрема, надання дозволу на дарування житлового будинку і земельної ділянки, де зареєстровані та мають право користування діти; надання дозволу матері на підписання та укладення договору про поділ спадщини; подання до суду про позбавлення батьківських прав стосовно малолітніх дітей; продовження терміну малолітньої дитини у спеціалізованому медичному закладі.

Підсумували засідання виконкому питання бюджетної політики та оренди майна. Зокрема, схвалено проєкти рішень міської ради про зміни до місцевого бюджету на 2023 рік та про затвердження договорів про передачу видатків у 2023 році, а також ухвалено рішення про припинення договору оренди нежитлового приміщення з приватним підприємством.

Схвалено перелік питань, внесених на розгляд позачергової 41 сесії міської ради 8 скликання, що запланована на 31 березня 2023 року.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу