• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Зареєстровано 50 лабораторно підтверджених випадків COVID-19

eye

137

28.03.2023 14:50

RSS

Епідемічна ситуація щодо захворюваності на COVID-19 як по Вінницькій області, так і по Хмільницькому району нестабільна. Із кожним днем кількість хворих зростає.

За останній тиждень по Хмільницькому району зареєстровано 50 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, проти 37 за попередній, із числа тих, хто занедужав - 14 дітей та 1 летальний випадок, за понеділок цього тижня (27.03.2023р) - 28 випадків.

У січні 2023 року в Україні лабораторно підтверджено мутацію варіанта Omicron XBB.1.5. коронавірусу SARS-CoV-2, який являється більш контагіозним. Це ще один різновид домінуючого зараз у всьому світі коронавірусного варіанта "Омікрон", який, у свою чергу, наприкінці 2021 року, витіснивранні мутації вірусу - "Альфу", "Бету" та "Дельту".

Вважається, що симптоми XBB.1.5 аналогічні до симптомів попередніх версій "Омікрона", симптоми більшості людей нагадують застуду.

Щоб захистити себе від COVID-19 необхідно дотримуватись простих правил: часте миття та обробка рук спиртовмісним антисептиком; носіння масок у місцях масового перебування людей та громадському транспорті, дотримання соціальної дистанції. Також необхідність при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково звертатися до сімейного лікаря.

І ще раз наголошую, що як і раніше, вакцинація є головним засобом вберегтися від важкого перебігу захворювання на коронавірус.

Володимир БОЙКО, завідувач відділом ВСП Хмільницький РВ ДУ «ВОЦКПХМОЗ»

 

Назад до розділу