• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

«Лісова пісня» дебютувала у Хмільницькій громаді

eye

249

29.03.2023 14:04

RSS

Мальовниче село Кожухів Кожухівського старостинського округу Хмільницької громади… Знане своїми щедрими садками, які на світанку вмиваються росою праці дбайливих господарів, і щораз восени втішають щедрим урожаєм соковитих яблук… Відоме своїм неповторним смаком хліба, святкового короваю і випічки, за якими щоразу приїздять і хмільничани, і не оминають дорогою гості нашого затишного краю.

А тепер цей населений пункт буде славитися ще однією своєю «родзинкою».

Так от. У Міжнародний день театру, що відзначається щороку 27 березня, працівники філії сільського Будинку культури с.Кожухів та бібліотеки-філії с.Кожухів спробували себе і в театральному мистецтві та дебютували легендарним твором Лесі Українки «Лісова пісня».

Ролі виконували художній керівник та учасники драматичного гуртка: Мавка - Аліна Гудима, Лукаш - Максим Копистинський, Лісовик - Валентин Щуров, оператори Вікторія Дунець та Ірина Мудра.

Пані Ірина Мудра, яка опікувалася усіма постановочними справами уривку драми-феєрії «Лісова пісня», розповіла, як усе відбувалося «за лаштунками»:

«Підготовка. Розпочали із створення проекту, за яким інсценізація мала відбуватися у приміщенні. Всі зусилля спрямувала на підготовку акторів, виготовлення відповідних декорацій... Наближається день зйомок. Зйомки. Настали теплі весняні дні, прокинулася природа. Саме вона підкинула ідею: а що, коли все дійство відзняти на фоні живої локації? Чудові кожухівські краєвиди, які на якийсь час перетворилися на мальовничий куточок Волинської природи, кмітливість керівників групи, непереборне бажання наших талановитих акторів зробили своє. Монтаж відео. Коли весь матеріал був відзнятий і ми приступали до монтажу відео, стало зрозуміло: глядачеві це сподобається. І ми не помилилися: про це свідчать численні позитивні відгуки».

Ну що ж додати?! – тільки «Браво!!!».

P.s. Для усіх, хто не бачив «Лісової пісні» у виконанні Кожухівських талантів - ось тут відео

https://www.facebook.com/100016645604959/videos/5517858304982312/

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу