• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

На позачерговій 41 сесії міської ради

eye

299

03.04.2023 11:25

RSS

31 березня 2023 року під головуванням міського голови Миколи Юрчишина відбулася позачергова 41 сесія міської ради 8 скликання. У роботі сесії взяли участь 25 депутатів міської ради, які розглянули 118 питань.

Депутати взяли до відома звіти начальника Комунального підприємства «Хмільниккомунсервіс» Юрія Прокоповича, виконувача обов’язків директора Комунального підприємства «Хмільникводоканал» Володимира Козубського про роботу підприємств за минулий рік та звіт міського голови Миколи Юрчишина щодо здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами Хмільницької міської ради за 2022 рік. Значна частина питань порядку денного стосувалася звітів про хід виконання у 2022 році міських програм.

У ході пленарного засідання депутатський корпус підтримав проєкти рішень щодо внесення змін та доповнень до діючих міських програм. Зокрема, зміни спрямовані на покращення соціальної та медичної сфери, забезпечення надання якісних послуг з водопостачання, озеленення територій населених пунктів, забезпечення повноти обліку земель, виконання заходів правового режиму воєнного стану, сприяння розвитку місцевого самоврядування та партнерських відносин, підтримки жителів громади у реалізації підприємницької ініціативи та працевлаштування, розвитку культури. Відповідно ухвалено зміни до окремих порядків використання коштів місцевого бюджету для забезпечення фінансування заходів цих цільових програм.

Внесено зміни до загальної структури виконавчих органів та штатного розпису працівників виконавчих органів Хмільницької міської ради. Ухвалено у новій редакції структуру та штатну чисельність Комунального закладу «Будинок культури» Хмільницької міської ради.

Затверджено Положення про відділ із забезпечення діяльності Центру надання адміністративних послуг у місті Хмільнику,  Статути КП «Хмільниккомунсервіс» та Комунального позашкільного навчального закладу Хмільницька школа мистецтв.

Задля підтримки обороноздатності Збройних Сил України в період воєнного стану на території України, забезпечення належних умов виконання бойових завдань підрозділами військових частин місцеві обранці підтримали проєкт рішення міської ради про безоплатну передачу комунального майна, що належить до комунальної власності Хмільницької міської територіальної громади (генераторів бензинових).

З метою відродження української історичної пам'яті, ідентичності та культури, очищення українського громадського простору від нав'язаних упродовж десятиліть чужинських ідеологем, запровадження європейських цінностей та цивілізованого суспільного розвитку прийнято рішення про перейменування вулиць та провулків в населених пунктах Хмільницької міської територіальної громади. Пропозиція щодо найменування та перейменування вулиць була ініційована виконавчим комітетом Хмільницької міської ради. З 01.11.2022 року по 10.01.2023 року відбулися консультації з громадськістю у формі публічного громадського обговорення та електронні консультації з громадськістю щодо перейменування вулиць і провулків населених пунктів Хмільницької територіальної громади. Цим рішенням перейменовано 31 вулицю/провулок у місті Хмільнику та 12 вулиць/провулків у сільських населених пунктах громади.

Враховуючи плідну працю і значні педагогічні досягнення Емілії Савінської, колишньої вчительки англійської мови ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 (нині - Ліцей №1 міста Хмільника), прийнято рішення про присвоєння їй звання «Почесний громадянин міста Хмільника».

Депутати підтримали проєкт рішення про звернення Хмільницької міської ради до дипломатичних місій, представництв міжнародних організацій, розміщених на території України та міст-побратимів Буско-Здруй, Криниця-Здруй, Щавниця, Тарновський повіт, Бєрава - Республіка Польща, Купчинь – Республіка Молдова щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських іграх та Азійських іграх.

Ухвалено рішення щодо внесення змін до місцевого бюджету на поточний рік та затвердження Договорів про передачу видатків у 2023 році.

Переважна більшість питань позачергової сесії стосувалась врегулювання земельних відносин. Усі проєкти рішень цього блоку підтримані депутатським корпусом.

Організаційний відділ Хмільницької  міської ради

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради 

 

Назад до розділу