• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Семінар-нарада з працівниками старостинських округів

eye

644

05.04.2023 13:55

RSS

4 квітня 2023 року міський голова Микола Юрчишин провів семінар-нараду з працівниками старостинських округів Хмільницької міської територіальної громади, у якій взяли участь старости громади, діловоди та інспектори старостинських округів, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Сергій Редчик та Андрій Сташко, окремі керівники виконавчих органів міської ради, залучені фахівці.

Перед початком роботи міський голова Микола Юрчишин закликав учасників заходу бути відкритими, впевненими у собі. Він зауважив, що такі зібрання покликані допомогти побачити проблеми, які спільно маємо вирішувати, та висловив упевненість, що разом ми можемо зробити те, до чого, як інколи нам здається, ніколи не дійдуть руки.

Начальник Хмільницького відділення податків і зборів фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління Державної податкової служби України у Вінницькій області Людмила Нечко надала присутнім роз’яснення чинного законодавства про порядок звірки та нарахування земельного податку з фізичних осіб на 2023 рік та щодо сплати мінімального податкового зобов’язання у поточному році.

Обидва питання досить активно обговорювалися працівниками старостинських округів відносно їх практичного застосування у роботі.

Доповідач наголосила: статтею 281 Податкового кодексу України передбачено, що пенсіонер має право на пільгу лише на одну земельну ділянку за його вибором.

Після жвавих дискусій сторони напрацювали більш ефективні шляхи комунікації в цих напрямках.

Директор КНП «Хмільницький Центр первинної медико-санітарної допомоги» Хмільницької міської ради Лариса Дубова запропонувала старостам оцінити роботу працівників пунктів здоров’я амбулаторій загальної практики сімейної медицини і роботу медичних сестер, які в них працюють. Це необхідно, щоб знати, чи потрібно збільшити кількість виїздів лікаря в той чи інший пункт, чи справляється зі своєю роботою медсестра.

Лариса Дубова звернула увагу, що частина сільського населення громади має укладені декларації з сімейними лікарями з смт.Літин та Летичів. Це вносить певні особливості щодо медичного обслуговування населення цих територій, адже люди повинні звертатися саме до своїх лікарів і до медичних сестер цих же лікарів. Первинна ланка медичної допомоги працює за новою системою фінансування, тож Національна служба здоров’я спрямовує гроші у той заклад і тому сімейному лікарю, з яким людина підписала декларацію.

Звичайно, кожен сам вправі вирішувати, кому довірити своє здоров’я, але має бути розуміння, що користуватися послугами можна лише через свого лікаря.

Тому КНП «Хмільницький Центр первинної медико-санітарної допомоги» Хмільницької міської ради не може надавати первинну допомогу тим, хто уклав декларації з сімейними лікарями інших установ або з приватними сімейними лікарями. Так побудована система охорони здоров’я.

Міський голова Микола Юрчишин зауважив, що ми організували роботу таким чином, щоб населення мало все необхідне щодо доступності медицини до усіх населених пунктів. Якщо в чомусь є потреба – звертайтеся. Якщо є питання, які потребують вирішення – інформуйте нас. Ми маємо зберегти те, що у нас є. Але має бути і зворотний зв’язок. Потрібно розуміти, що у тих коштах, які держава виділяє на медичну допомогу кожному громадянину, - і податки, і, відповідно, зарплати людям, і добробут громади. Тому маємо працювати у цьому напрямку, чітко пояснювати людям переваги того чи іншого їх кроку, їх рішення.

Лариса Дубова прокоментувала ситуацію з ліками за е-рецептом, оскільки тема з лікарськими препаратами стала доволі актуальною, і зробила акцент на тому, що рецепт і е-рецепт може виписати лише сімейний лікар. Без рецепту ліки відпускають на тих територіях, де ведуться бойові дії.

Резюмуючи тему, Микола Юрчишин зазначив, що у цьому немає ніяких проблем. Держава контролюватиме обіг певних лікарських засобів, а ми з вами будемо отримувати якісні ліки. Очільник громади звернув увагу, що для влади важливою є думка людей про працівників пунктів здоров’я, про те, наскільки ефективно вони виконують свою роботу, та закликав вільно висловлювати зауваження, якщо вони є.

Начальник управління містобудування та архітектури Хмільницької міської ради, головний архітектор Олександр Олійник повідомив про ухвалене рішення 41 сесії міської ради 8 скликання «Про перейменування вулиць та провулків на території населених пунктів Хмільницької  міської територіальної громади» від 31.03.2023 року та наслідки, які прийнятий документ матиме в майбутньому для мешканців громади.

Цим рішенням перейменовано 31 вулицю/провулок у місті Хмільнику та 12 вулиць/провулків у сільських населених пунктах громади.

Доповідач поінформував, що про перейменування вулиці/провулку  органом місцевого самоврядування, який прийняв рішення про таке перейменування, видається довідка. Отримання довідки є необхідним, якщо здійснюються певні нотаріальні дії зі своєю нерухомістю, потрібно внести зміни у правовстановлюючі документи, звернутися до комунального підприємства – надавача послуг тощо. Вже розроблено форму такої довідки. Вона вам роздана. Змінювати документи через таке перейменування не потрібно. Це можна буде робити поступово, за потреби. Загалом, зараз достатньо довідки. Тому потрібно пояснювати людям, щоб вони знали:  зайвих витрат на оформлення документів така дія не потребує.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Сергій Редчик ознайомив присутніх із основними положеннями  розпорядження міського голови «Про організацію «Щорічної акції з благоустрою та санітарної очистки території населених пунктів Хмільницької міської  територіальної громади» від 16.03.2023 р. №138-р.

Доповідач звернув увагу на те, що упродовж проведення весняної акції з благоустрою (квітень-травень 2023 року) КП «Хмільниккомунсервіс» безкоштовно проводить прийняття та утилізацію сміття на міському сміттєзвалищі від жителів населених пунктів Хмільницької міської територіальної громади.

Підсумовуючи, міський голова Микола Юрчишин зазначив, що українці традиційно напередодні Великодня прибирають свої оселі, подвір’я, міста і села. Адже кожному приємно заїжджати у чисте та охайне місце. Він запропонував старостам подавати заявки на необхідні матеріали для благоустрою та впорядкування територій і наголосив, що ми спільно маємо попрацювати так, щоб кожний населений пункт мав належний вигляд.

Загалом захід проходив у невимушеній атмосфері, було багато живого спілкування, конкретних та конструктивних запитань до доповідачів.

Міський голова Микола Юрчишин подякував учасникам семінар-наради за плідну роботу.

Організаційний відділ Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу