• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

20 квітня – «круглий стіл» щодо спроможної мережі медзакладів

eye

436

18.04.2023 15:41

RSS

У нашій державі триває медична реформа. Вона передбачає оновлення підходів до визначення госпітальних округів та впровадження сучасних підходів до формування мережі медзакладів.

Зараз на часі третій, так званий інфраструктурний, етап медичної реформи, шляхом якого Міністерство охорони здоров’я реалізує досягнення трьох ключових індикаторів — забезпечення доступності, якості та безоплатності медичної допомоги для українців.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2023 р. № 174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я» та наказу Вінницької обласної військової адміністрації «Про організацію спроможної мережі закладів охорони здоров’я області» №527 від 07.04.2023 р. у Хмільницькій міській територіальній громаді триває публічне громадське обговорення щодо плану госпітального округу та формування спроможної мережі з урахуванням розвитку закладу первинної медичної допомоги та пункту базування екстреної медичної допомоги.

20 квітня 2023 року о 12.00 в конференц-залі Хмільницької міської ради (4 поверх) відбудеться засідання «круглого столу» на тему: «Формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я Хмільницької міської територіальної громади».

Запрошуємо жителів громади та депутатів до обговорення.

 

Детальніше:

Спроможна мережа закладів охорони здоров'я - це концепція, що описує взаємодію різних закладів охорони здоров'я (лікарень, клінік, поліклінік, діагностичних центрів та ін.) для забезпечення якісної та ефективної медичної допомоги пацієнтам.

Ця концепція передбачає наявність мережі закладів, які мають співпрацювати між собою та координувати свої дії для досягнення спільної мети - поліпшення здоров'я населення. Це означає, що відвідувачі медичних закладів можуть отримувати різноманітну допомогу в різних закладах, які мають добре сплановані зв'язки та скоординовану роботу для оптимізації лікування та результатів для пацієнтів.

У складі спроможної мережі визначаються: надкластерні заклади охорони здоров’я; кластерні заклади охорони здоров’я; загальні заклади охорони здоров’я; надавачі медичних послуг, які надають первинну медичну допомогу; центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф із пунктами постійного базування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги.

Пропонується обговорити та визначити місце комунальних закладів Хмільницької міської територіальної громади у складі такої мережі, зокрема статус загальної чи кластерної Хмільницької центральної лікарні, Хмільницького центру первинної медико-санітарної допомоги.

Відділ з питань охорони здоров’я Хмільницької міської ради

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу