• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Практикуємо успішні інструменти е-комунікації у роботі

eye

420

24.04.2023 10:14

RSS

20 квітня 2023 року начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради Наталія Мазур разом із завідувачем сектору інформаційних технологій та електронного урядування міської ради Олександром Долєвичем взяли участь у корисному вебінарі з теми: «Інструменти електронної комунікації у громадах».

Захід відбувся у форматі онлайн у межах проєкту «Digital Вінниччина: цифрові рішення для розвитку громад», в якому Хмільницька громада разом із іншими 9 пілотними громадами бере участь та в партнерстві з експертами проєкту розробляє Програму інформатизації на 2023-2025 роки.

У ході вебінару разом із керівником проєкту Оленою Поліщук та експертом проєкту Юрієм Войціцьким розглянуто популярні сервіси е-комунікацій, деталізовано їхні переваги та недоліки, а також можливості та обмеження.

Учасники навчання опанували особливості Zoom та Google Meet – платформ, які є одними із найбільш популярних для планування та проведення відеоконференцій. Проведено порівняльний аналіз цих платформ, що дозволило виокремити їхні переваги та недоліки.

Окрім того, в межах програми вебінару проаналізовано можливості сервісів Google, такі як: створення чату для спілкування, хмарне середовище для зберігання файлів, завантаження файлів та можливість для одночасної роботи у файлі у режимі онлайн, створення заходів та завдань в календарі, онлайн-форми для створення опитувань, додавання вкладок, створення груп для розсилок тощо.

Важливо, що окрім теоретичної складової, була практична можливість застосувати власний досвід і поділилися своїми кейсами використання Google-можливостей у своїх територіальних громадах. Що й ми зробили.

Із експертом проєкту Юрієм Войціцьким говорили про важливість візуалізації контенту та можливість створення «живих» презентацій, оскільки це дозволяє чітко та доступно представити інформацію про проекти, розвиток інфраструктури та інші важливі аспекти громадського життя.

Свої знання підкріпили практичною вправою та створили фрагмент презентації Програми інформатизації Хмільницької громади.

У форматі діалогу керівник проєкту Олена Поліщук разом із представниками громад перейшли до питання опосередкованої е-комунікації із громадою, яка відбувається через сайт та офіційні соціальні мережі.

Було переглянуто офіційні сайти територіальних громад та визначено наскільки ефективно у ньому працює пошукова система за ключовими словами. Також було надано корисні поради про те, як правильно формувати контент для публікацій дописів у соціальних мережах та визначено що таке «теги» і «хештеги», їхню відмінність та підкреслено важливість їх використання при публікації інформаційних дописів і на сайтах, і на FB-сторінках.

Ми мали можливість ще попрактикувалися у вправах щодо розробки загальних та тематичних хештегів та створення е-візитівки для громад.

По завершенню онлайн-зустрічі Хмільницька громада успішно представила свою е-візитівку.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради 

 

Реалізація проєкту «Digital Вінниччина: цифрові рішення для розвитку громад» стала можливою завдяки підтримці Вінницької обласної військової адміністрації у партнерстві із Міністерством цифрової трансформації України та ГО «Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини», що фінансується швейцарсько-українською Програмою EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.


 

Хмільницька міська рада

Ямпільська міська рада Могилів-Подільського району Вінницької області

Іллінецька міська територіальна громада

Северинівська територіальна громада

Тростянецька селищна територіальна громада

Дашівська громада

Тульчинська міська територіальна громада

Якушинецька громада

Гніванська територіальна громада

Могилів-Подільська міська рада

 

Назад до розділу