• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Хмільничанин на протезі пробіг Лондонський марафон

eye

135

24.04.2023 12:56

RSS

Наш!  Хмільничанин Роман Кашпур пробіг на протезі Лондонський марафон, довжиною 42 кілометри. Фінішував Роман із прапором України, на якому розписався Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Вітаємо, Романе! Усім серцем пишаємося тобою!

Роман Кашпур – ветеран, екс-військовий розвідник. У 2016 році пішов на фронт. У свої 22 втратив частину ноги, наступивши на протипіхотну міну поблизу Мар'їнки. Та це мужнього юнака не спинило. Він знайшов себе у спорті. У 2020 році Роман здобув перемогу у міжнародних спортивних змаганнях ветеранів ЗСУ та армій дружніх країн «Іграх героїв» у категорії профі – кросфіт, а в 2021-му – кросфіт та підтягування.

Крім того, у 2021 році хмільничанин установив рекорд України – за 44 секунди протягнув 16-тонний літак Ан-26 на 6 метрів і 40 см.

Після початку повномасштабної війни Роман Кашпур знову став на захист рідної країни. Активно почав волонтерити та повернувся у спорт.

«Я свято вірю, що всі, з ким я воював, котрі загинули, вели мене сьогодні і не давали впасти! А всі живі прикривали спину, поки був забіг, – написав Роман на своїй сторінці у фейсбук. – Хлопці та дівчата на передовій, дякую, що захищаєте весь світ від терору, і даєте можливість проводити такі заходи!».

 

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради 

#Знай_наших_Роман_Кашпур_Хмільник

#Герої_серед_нас

Назад до розділу