• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Перейменування вулиць та провулків у громаді (2 етап) - результати

eye

615

25.04.2023 10:50

RSS

ЗВІТ 

про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків населених пунктів Хмільницької міської територіальної громади

 

З 20 лютого 2023 року по 20 квітня 2023 року проводилися консультації з громадськістю у формі публічного громадського обговорення та електронні консультації з громадськістю щодо перейменування вулиць і провулків населених пунктів Хмільницької територіальної громади.

Консультації з громадськістю проводилися на виконання розпорядження міського голови від 20.02.2023р. №102-р "Про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків населених пунктів Хмільницької міської територіальної громади", відповідно до ч.4 ст.1, ч.5 ст.3 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», п.20 ч.4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №898 від 24.10.2012р., Порядку проведення консультацій із громадськістю виконавчими органами Хмільницької міської ради (нова редакція), затвердженого рішенням виконавчого комітету Хмільницької міської ради від 16.10.2020р. №336, на підставі протокольних рекомендацій міської Комісії з питань перегляду топонімічних назв вулиць та провулків, інших об’єктів міського господарства, увічнення пам’яті видатних діячів і подій, встановлення або демонтажу пам’ятних знаків від 25.10.2022р.

Організатор громадського обговорення – виконавчий комітет Хмільницької міської ради.

На громадське обговорення були внесені пропозиції міської Комісії з питань перегляду топонімічних назв вулиць та провулків, інших об’єктів міського господарства, увічнення пам’яті видатних діячів і подій, встановлення або демонтажу пам’ятних знаків:

з/п

Назва

Пропозиції

м. Хмільник Хмільницького району Вінницької області

1

вул. 1 Травня

вул. Українця Владислава

2

вул. Тургенєва

вул. Клодницького Володимира

вул. Прирічна

с. Вугли Хмільницького району Вінницької області

1

вул. Суворова

вул. Центральна

2

вул. Чкалова

вул. Польова

с. Педоси Хмільницького району Вінницької області

1

вул. Гагаріна

вул. Садова

с. Широка Гребля Хмільницького району Вінницької області

1

вул. Пушкіна

вул. Незалежності

2

вул. Гагаріна

вул. Миру

3

вул. Чкалова

вул. Джерельна

с. Стара Гута Хмільницького району Вінницької області

1

вул. Гагаріна

вул. Миру

Для ознайомлення громадськості та формування зворотного зв’язку з громадою на офіційному вебсайті міської ради https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/ оприлюднено інформаційне повідомлення про початок громадського обговорення була проведена комунікаційна кампанія, що підтверджується за цими посиланнями:

https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/uk/articles/item/11381/

https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/uk/articles/item/11725/po-15-kvitnya-prijom-propozicij-pro-perejmenuvannya-vulic

https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/uk/articles/item/11505/po-15-kvitnya-prijom-propozicij-pro-perejmenuvannya-vulic

https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/uk/page/elektronni-konsultacii

На шпальтах інформаційного бюлетеня міської ради "Хмільницька громада" (№2, лютий 2023 року та №3, березень 2023) надруковано інформації про перелік вулиць і провулків, які пропонується перейменувати.

Електронні версії бюлетеня доступні за цим посиланням: https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/upload/editor/6kWteoAcKYfedRg.pdf https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/upload/editor/vOAng48haUdVjMm.pdf

Інформація про електронні консультації з громадськістю була оприлюднена на офіційному вебсайті міської ради в Розділі «Електронні консультації», «Анонси подій» та на платформі електронної демократії е-ДЕМ.

https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/uk/page/elektronni-konsultacii

https://consult.e-dem.ua/consultations/527

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подавалися з 20 лютого 2023 року по 15 квітня 2023 року в письмовій формі із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи (найменування, місце знаходження – для юридичної особи), яка їх подає, на адресу виконавчого комітету Хмільницької міської ради.

За період проведення громадського обговорення та електронних консультацій з громадськістю надійшли такі письмові ПРОПОЗИЦІЇ:

1. Від жителів провулку Коцюбинського м.Хмільника (колективне звернення 53 особи): запропоновано перейменувати в м. Хмільник провулок Коцюбинського на вулицю Новака Дениса;

2. Від Новак Лесі Володимирівни: запропоновано перейменувати в м. Хмільник провулок Коцюбинського на вулицю Новака Дениса;

3. Від жителів вулиці Молодіжна с.Великий Митник (колективне звернення 28 осіб): запропоновано перейменувати в с.Великий Митник вулицю Молодіжна на вулицю Соколюка Віктора.

4. Від Побережної А.: запропоновано перейменувати в м. Хмільник вул. 1 Травня на вул. Центральна.

5. Від управління містобудування та архітектури Хмільницької міської ради: запропоновано перейменувати в м. Хмільник наступні вулиці та провулки:

- вул./1-2 пров. Чайковського на вул./1-2 пров. Коновалюка Федора;

- вул. Гоголя на вул. Потебні Олександра;

- вул. Висоцького – вул. Павличка Дмитра.

 

Через платформу електронної демократії е-ДЕМ «Консультації з громадськістю» https://consult.e-dem.ua/consultations/527 пропозиції не надходили.

Звіт про результати громадського обговорення та пропозиції від жителів громади будуть розглянуті на засіданні міської Комісії з питань перегляду топонімічних назв вулиць та провулків, інших об’єктів міського господарства, увічнення пам’яті видатних діячів і подій, встановлення або демонтажу пам’ятних знаків (Топонімічна комісія).

На підставі протокольних рекомендацій Топонімічної комісії буде напрацьований відповідний проєкт рішення та внесений на сесію міської ради для затвердження.

Управління містобудування та архітектури Хмільницької міської ради

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу